• A jelenleg szezonálisan üzemelő strandfürdőt egész évben működő, fedett részleggel is rendelkező fürdővé fejlesztik Pásztón.

  • Ennek a megvalósítására 1,5 milliárd forint állami támogatást kapnak.

Komoly fürdőfejlesztés kezdődhet jövőre a Nógrád megyei Pásztón. A kormány döntésének értelmében ugyanis elindulhat a Pásztói Strandfürdő fejlesztésének második üteme. A beruházásnak köszönhetően a strandot egy egész évben működő, komplex szolgáltatást nyújtó létesítménnyé fejlesztik.

Kialakítanak egy fedett fürdőt, élménymedencével, szaunával, sókamrával, jacuzzival, továbbá egy új kültéri – télen-nyáron működő – élménymedence is épül. A jelenlegi medencéket felújítják és egy új termálkutat is fúrnak a vízellátás biztosítására, de strandfocipályát, strandröplabdapályát, játszóteret is kialakítanak. Pásztón egyébként 32 Celsius-fokos termálvíz található, de hőszivattyús, napelemes rendszerrel melegíteni is fogják, hogy megfelelő hőfokú víz juthasson a medencékbe.

A fejlesztést 1,5 milliárd forint állami támogatásból valósítják meg. Eredetileg egyébként egy kisebb volumenű beruházást képzeltek el, de időközben sikerült jelentősebb forrást szerezniük a fejlesztésre. A megújuló fürdő révén egy vonzó turisztikai attrakcióval fog bővülni a Mátra-Bükk turisztikai régió, de az ott élők kikapcsolódási lehetőségei is jelentősen bővülnek.

Pásztó strandfürdőA több mint 9000 lakosú Pásztó strandfürdője jelenleg csak szezonálisan, a nyári hónapokban üzemel. A fürdőben eddig strand- és tanmedence, úszómedence, gyermekmedence állt a vendégek rendelkezésére.