• 1,8 millió fürdővendéget fogadott 2017-ben a hatalmas hajdúszoboszlói fürdőkomplexum.

  • Idén is növekedett a Hungarospát felkereső vendégek száma.

Hajdúszoboszlón 1925 őszén találtak termálvizet, s erre alapozva 1927. július 26-án nyitották meg a fürdőt. Ezt azt jelenti, hogy idén ünnepelte a fennállásának 90. évfordulóját a létesítmény, ami a legnagyobb múltra visszatekintő hazai fürdők közé tartozik.

A közelmúltban megtartotta szokásos évzáró rendezvényét a Hungarospa Zrt. Az eseményen beszélt Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármesetere is. A város első embere elmondta, hogy amikor az ország más részein jár, akkor a tárgyalások során mindig szóba kerül a fürdő is, amiről szinte csak kedvező véleményeket hall. S a vendégelégedettségi vizsgálatok is azt igazolják, hogy akik megfordulnak a fürdőkomplexumban, azok kellemes emlékekkel távoznak.

A polgármester megemlítette azt is, hogy a Hungarospa számít a város legnagyobb munkaadójának és a cég gazdálkodási eredményeire a fürdő vezetősége és dolgozói is büszkék lehetnek.

Hungarospa tradicionális strandfürdő„Már két éve mondjuk, hogy a fürdő vendégforgalmát nem lehet tovább növelni, ennek ellenére ez idén is sikerült” – büszkélkedett a rendezvényen Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, aki néhány számadatot is elárult a 2017-es évről.

Idén 1,8 millió vendég váltott belépőt a szoboszlói fürdőbe, ami 2,4 százalékos növekedést jelent a korábbi esztendőhöz képest. A Hungarospa különböző egységei közül továbbra is az Aquapark tudja felmutatni a legnagyobb forgalomnövekedést: 2016-hoz képest idén 14 százalékkal emelkedett a vendégszámuk. Többen keresték fel a strandfürdőt is, ahol 5 százalékos növekedést regisztráltak.

A helyi televízió tudósítását a rendezvényről itt tekintheti meg: