• Már a hotel kiviteli tervdokumentációinak előkészítésén dolgoznak.

  • Hitelből és a tulajdonosok támogatásából tervezik megvalósítani a négycsillagos szálloda építését.

A következő években egy jelentős fejlesztés valósulhat meg a pápai Várkertfürdőhöz kapcsolódóan. A Veol.hu-n ugyanis arról írnak, hogy a termálfürdő és az uszoda közötti területen egy hotelt építene a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt.

A leendő hotelről azt lehet tudni, hogy négycsillagos besorolású lenne, az épületben négy szinten 48 szoba kapna helyet, az összterülete 3000 négyzetméter, az alapterülete 700 négyzetmétert tenne ki. A szálloda építése mintegy 1-1,2 milliárd forintba fog kerülni a jelenlegi kalkulációk szerint.

Egyelőre még a tervdokumentáció előkészítésén dolgoznak, amint ez elkészül, akkor lesznek majd pontosabb információk a szállodaépítés várható menetrendjéről. A jelenlegi elképzelés mindenesetre az, hogy a fürdőt működtető társaság hitelfelvételből, valamint a tulajdonosainak – 59 százalékban Pápa Város Önkormányzata és 41 százalékban a magyar állam – támogatásából valósulhatna meg.

A beruházás jelentősen növelhetné a termálfürdő, illetve Pápa idegenfogalmát. A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. leadott beszámolója szerint egyébként az elmúlt évben 268 ezer vendéget fogadott a Várkertfürdő, s ezen belül 6700-an úszásoktatásra érkeztek. A társaság nettó árbevétele 492 millió forintot tett ki és 14 millió forintos adózott eredménnyel zárták az évet.

pápai termálstrandA pápai fürdő bevételeinek döntő részét a belépők és a wellness szolgáltatások adták, összességében 2018-ban ez 313 millió forintot tett ki. Ugyanakkor a gyógyászati szolgáltatások nyújtásából is egész magas, 104 millió forintnyi bevételük származott. Utóbbi a 2012-ben megnyitott modern gyógyászati centrumuknak köszönhető, ami annak idején egymilliárd forintos beruházásból valósult meg.