A régóta közlekedő Lufthansa mellett egy új légitársaság is debütált a hévízi reptéren. Lehet, hogy egész évben járnak majd a német charterek.

  • 100 ezer vendégéjszakát jelentenek a Németországból érkező repülők.
  • A düsseldorfi járatra a Germanwings oldalán is foglalhatók jegyek.
  • Frankfurtban átszállási lehetőséget biztosít a Lufthansa.

Szombaton két németországi repülőjárat érkezésével megkezdődött a 2014-es német charterszezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A Lufthansa Regional járata Frankfurtból, az InterSky légitársaság gépe pedig a dél-németországi Friedrichshafenből érkezett. Előbbi viszonylatban már régóta közlekednek charterjáratok Németország és az üdülőhely között. Az InterSky viszont most debütált és nem csak a német városból, hanem a svájci Bázelből is fognak járni a gépeik. Ezzel egy újabb, rendkívül fizetőképes célpiac felé tud nyitni a repülőtér.

Hévíz repülőkAz MTI tudósítása szerint szombaton Henry Reutel, a Lufthansa charterigazgatója beszélt arról is, hogy akár Magyarország második nemzetközi repterévé is válhatna a sármelléki. Ebben pedig ők több szempontból is partnerek tudnának lenni. Tervben van például, hogy az április és október közötti charterszezonon túl is közlekedjenek a gépeik. Az idei menetrendet pedig úgy alakították ki, hogy Frankfurtban átszállási lehetőséget biztosítsanak Chicagóba, New Yorkba, Rio de Janeiróba, vagy éppen Sanghajba, azaz rövid várakozással a világ szinte bármelyik részére el lehet jutni a Hévíz-Balaton Airportról. További újdonság, hogy a Düsseldorf-Sármellék járatra nem csak charterként, hanem menetrend szerinti járatként is foglalhatók helyek.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere szerint a légi járatoknak köszönhetően idén 20-30 százalékkal nő a beutazók száma a német nyelvterületről. Kultsár Judit, a járatokat szervező Mutsch Ungarn Reisen vezetője pedig arról beszélt, hogy nagyon jól állnak az előfoglalások terén, s idén várhatóan több mint 10 ezren érkezhetnek a németországi repülőkkel. Ez pedig nagyjából 100 ezer vendégéjszakát jelenthet a hévízi mellett a zalakarosi, és a balatoni szállodáknak is.