Jelentős erőfeszítéseket tesz Hévíz a Kínából érkező vendégszám növelésére. A település weboldalán található tájékoztató szerint kifejezett céljuk, hogy a keleti országokkal javítsák a kapcsolatukat, ennek keretében csak Kínából 100 delegációt fogadtak az elmúlt néhány évben. Október végén pedig Hévíz polgármestere is látogatást tett az ázsiai országban, ahol Pekingben, Sanghajban, valamint a kínai turisztikai centrumnak számító Guilinben folytatott tárgyalásokat. Utóbbit ötmilliónyian lakják és évente 20 millió turistát fogadnak.

A megállapodások elsősorban a turisztika és környezetvédelem területén megvalósuló együttműködésekről szólnak. Sanghajban pedig arról született döntés, hogy a 19 milliós nagyváros lakóinak egy fotókiállítás keretében mutatják be Hévízt.

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint 2011-ben 58 ezer turista érkezett Kínából. Ez ugyan jelentős – 30 százalékos – bővülést jelent a korábbi évhez képest, ám még tartogat növekedési lehetőséget. Japánból például ennél többen, 69 ezren érkeztek az országba, de a Kínánál jóval kisebb Dél-Koreából is 44 ezren jöttek. Arról nem állnak rendelkezésre statisztikai adatok, hogy a kínai turisták mekkora hányada érkezik egészségturisztikai célból Magyarországra.