Ahogy írtuk, nem véletlen, hogy kedvelik a külföldi vendégek Hegykőt és az ottani termálfürdőt. Most viszont alkalmuk lesz a magyar vendégeknek is arra, hogy jobban megismerjék a települést. Az augusztus 20-i hosszú hétvégén ugyanis különösen érdemes ellátogatni a településre, hiszen a Borok utcája rendezvénnyel várják a vendégeket. A pénteken kezdődő és négy napon át tartó fesztiválon 14 pincészet lesz jelen és minden este koncertekkel zárják a napot. A Borok utcáját a hegykői termálfürdő parkolójában tartják.

A Borok utcája 2011-ben

Szombaton a hegykői termelői piacra is érdemes ellátogatni. Ez a Széchenyi Ödön parkban található és a helyi, valamint környékbeli termelők és kézművesek kínálják eladásra a termékeiket. A termelői piac szeptember végéig minden szombaton kinyit, de a tervek szerint megfelelő érdeklődés esetén a téli hónapokban is megtartják.

 

Hegykő: termelői piac

Szeptember utolsó napján rendezik majd Hegykőn a Szent Mihály-napi búcsút, majd október elsején a Szent Mihály-napi országos kirakodóvásárt. Ezeknek a részletes programját azonban majd csak később teszik közzé.

(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).