• A strandfürdőből származik a legtöbb bevétele a Hungarospának.
  • Az Árpád Uszodából pedig a legkevesebb.
  • A svájci frank árfolyamának kilengése hatással lehet a nyári jegyárakra.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexumot működtető Hungarospa Zrt. benyújtotta idei üzleti tervét az önkormányzathoz. Ebből többek között az is kiderül, hogy a Hungarospán belül működő egyes fürdőrészlegek mennyi pénzt hoztak 2014-ben.

Ez alapján messze a strandfürdő termelte a legmagasabb árbevételt, 952 millió forintot. Második helyen az Aqua-Palace élményfürdő áll 532 millió forintos bevétellel, majd az aquapark és a termálfürdő következik 221 és 219 millió forinttal. Mindezeken felül még az Árpád Uszoda is hozzájárul a bevételekhez 30 millió forinttal.

 

Hajdúszoboszlói strandfürdőA társaság összes bevétele meghaladta a négymilliárd forintot, ugyanis a klasszikus fürdőüzemeltetésen kívüli területről is jelentős forgalma származott a Hungarospa Zrt.-nek. Ebből a körből kiemelkedik az 543 millió forintot hozó gyógyászat és a saját szálloda 440 millió forintnyi bevétele.

A Hungarospa idei üzleti tervét jelentősen befolyásolja a svájci frank forinttal szembeni erősödése. A fürdő ugyanis korábban svájci valutában vett fel egy jelentősebb összegű fejlesztési hitelt. Ennek a vendégek számára is érezhető hatása az lehet, hogy a strand- és termálfürdő, valamint az Aqua-Palace esetében a korábban tervezettnél magasabb július-augusztusi szezonális jegyárakkal kell számolni.