• Új gyógyászati centrum épül a gyógyfürdőhöz kapcsolódóan Berettyóújfaluban.

  • Később egy apartmanszállodával is bővítenék a létesítményt.

Hamarosan jelentős gyógyászati beruházás veszi kezdetét a berettyóújfalui Bihar Termálliget fürdő területén. Egy új gyógyászati részleget alakítanak ki, s ezzel párhuzamosan ide költözik át a helyi Gróf Tisza István Kórház mozgásrehabilitációs járóbeteg szakrendelése. Az elérhető gyógyászati szolgáltatások közé fognak tartozni a NEAK által támogatott kezelések, így például a súlyfürdő, vagy éppen az orvosi gyógymasszázs is.

A várhatóan még idén elkezdődő építkezés egy román-magyar, határon átnyúló fejlesztési programnak köszönhetően valósulhat meg. A fejlesztés 882 ezer euróba (közel 300 millió forintba) kerül, ennek 85 százalékát állja az Európai Unió, 10 százalékát a magyar állam és 5 százalékát a berettyóújfalui önkormányzat.

Ezzel párhuzamosan még az év elején bő egymilliárd forintos céltámogatásban is részesült a berettyóújfalui fürdő. Ennek köszönhetően a leendő gyógyászatnak is helyet adó épületben fedett gyógyvizes medencét, wellness-részleget, szaunákat, sószobát és merülőmedencét is kialakítanak.

A Dehir.hu-n mindezek kapcsán még arról is írnak, hogy a várakozások szerint a gyógyászati részlegnek köszönhetően jelentősen megnő a Berettyóújfaluba kifejezetten gyógyulni érkező vendégek száma. Pont emiatt a gyógycentrumhoz kapcsolódóan egy 50 fős apartmanszállodát is szeretnének építeni.

Berettyóújfalu termálfürdőBerettyóújfaluban nagy múltra tekinthet vissza a fürdő, hiszen az elődjét az 1920-as években nyitották meg. A létesítmény a 60-as és 70-es években termálmedencével és gyermekmedencével bővült, később uszodát is építettek, 20 évvel ezelőtt pedig gyógyvíz minősítést kapott az itt feltörő termálvíz. A mostani fejlesztéseket megelőzően legutóbb 2011-ben valósulhatott meg egy komolyabb beruházás, akkor új gyógymedencével, pihenőmedencével, élménymedencével, gyerekmedencével, fitneszparkkal és játszótérrel bővült a fürdő kínálata.

Hajdú-Bihar megye gyógyfürdős kínálatáról itt olvashat.