A hétvégén több termálfürdőben is különféle programokkal készülnek a gyermeknapra. Van ahol a 14 év alattiak vasárnap ingyen látogathatják a fürdőt, máshol LEGO kiállítás lesz, de akár kisállatokat is örökbe lehet fogadni ezen a napon. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat.

gyermeknap

Vasárnap Bükfürdőn a termálfürdőben egész napos elfoglaltságot biztosítanak a gyerekeknek. Délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a műsor a 100 Folk Celsius koncertjével, majd a nap folyamán a legkülönfélébb időtöltéseken lehet részt venni: csillámtetováláson, ugrálóvárban, bohócos játszóparkon, kézműves foglalkozáson, csúszdaversenyen, valamint akrobatikus rock&roll bemutatón.

A Sárvári Termálfürdőbe gyereknapon 14 éves korig ingyenes lesz a belépés, a kalandparkban pedig a kötélpálya áraiból 50 százalékos kedvezményt adnak a gyermek és családi jegyekre. 15 órától a Miniwolf együttes szórakoztatja a legkisebbeket. Szombaton és vasárnap is kitelepül egy állatvédő egyesület a kalandparkba, ahol lehetőség lesz kutyák és macskák örökbefogadására is.

Zalakaros Gyermekvilág (fotó)

A Zalakarosi Termálfürdőben kétnapos rendezvény lesz. Szombaton avatják fel a Vízipók Csodapók gyermekvilághoz tartozó Neckermann Klub Oázis klubházat. A gyerekek birtokba vehetik a fürdő új szolgáltatását, ahol minidiscóval, manótornával, aquasalsával és egész napos kreatív foglalkozásokkal várják őket. Vasárnap a gyereknapot pedig a városi sportpályán rendezik meg, ahol többek között bohócműsor, krémesevő verseny, pónilovaglás is lesz.

Hévízen a Deák téren tartják meg a gyereknapot. A programok 14 órától kezdődnek és játszóház, ugrálóvár, aszfaltrajz-verseny és rendőrségi bemutató is lesz. 17 órától pedig bábszínház veszi kezdetét.

Egészen egyedi attrakcióval készülnek a gyermeknapra Hajdúszoboszlón a Hungarospában. A strandfürdőbe minden 14 év alatti ingyen léphet be vasárnap, ahol LEGO kiállítás, valamint LEGO játszóház és számos program várja őket. 14 órai kezdettel az Oroszlánkirály musicalt adják elő a strand nagyszínpadán. A nap folyamán a Tarkabarka bábszínház és a Miki Mini gyereknapi party is szórakoztatja a kicsiket.

Egerszalókon a Saliris Resortban viszont más utat követnek. Nem bábszínházzal és hasonlókkal, hanem szauna ceremóniákkal köszöntik a gyermeknapot.