• Szinte mindegyik termálfürdő nyitva tart a húsvéti időszakban is.
  • Sőt, többnyire meghosszabbított nyitva tartással várják a fürdőzőket.
  • Vannak azért kivételek.

A termálfürdők nyitva tartása szempontjából igazából a karácsony, a szilveszter és január elseje necces. Ebben az időszakban általában nagyon megkavarodik a fürdők nyitvatartási ideje. Az olyan év közbeni ünnepeken – mint például az előttünk álló húsvétkor – drámai változások nem szoktak lenni a fürdők nyitva tartásában. Azok a létesítmények, amelyek amúgy egész évben üzemelnek, általában húsvétkor is várják a fürdőzőket. Olyannyira várják, hogy nagyon sok helyen hosszabbított nyitva tartással készülnek. Illetve, hogy valami negatívat is írjunk: ahol emelt jegyár van hétvégenként, ott ez az ünnepi időszakra is érvényes.

Vannak azonban olyan fürdők, amelyek szembe mennek a trenddel és nem lesznek nyitva. Ilyen a lenti képen látható termálfürdő is.

Veli Bej FürdőAzaz a budapesti Veli bej Fürdő, ami április 4-én, 5-én és 6-án is zárva lesz. Ez a fürdő egyébként általában zárva tart az ünnepnapokon.

A Szarvasi Gyógyfürdő hétfőnként mindig zárva tart és ez alól most sem tesznek kivételt.

Szombathelyen a „fedett uszoda és termálfürdő” nevű létesítményben eleve csak az előbbi működik egész évben. Viszont április 5-én, vasárnap ez is zárva lesz.

Nem lesz érdemes ellátogatni húsvétkor a Csongrádi Termálfürdőbe és az esztergomi Aquasziget Élményfürdőbe sem, ezek ugyanis jelenleg átépítés miatt zárva tartanak.

Két helyen apróbb változásokat hoz a húsvét:

Szegeden az Anna Fürdő úszómedencéje hétfőn 14 óráig karbantartás miatt nem fog üzemelni.

Pápán nyitva lesz a termálfürdő, de április 5-én nem tartják meg az amúgy esedékes babaúszást.