• Hódmezővásárhelyen az uszodán belül fedett élménymedence épült a gyerekeknek.

  • Egy új gyógyvizes medencét is átadtak.

  • Két évvel ezelőtt majdnem belevágott az önkormányzat egy kétmilliárd forintos fürdőfejlesztésbe, de inkább egy kisebb, de kockázatmentesebb megoldást választottak.

Új fürdőrészleget adtak át a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A fejlesztés révén két medencével bővült a létesítmény. Egy több mint 200 négyzetméteres, gyermekeknek szánt élménymedencével. Valamint egy 60 négyzetméteres termálvizes ülőmedencével. A beruházás 500 millió forintba került, amit saját forrásból finanszírozott a helyi önkormányzat.

Hamarosan tovább bővül az uszoda, ugyanis egy 33 méteres medencét építenek, ami elsősorban a sportolók bemelegítését szolgálja, de vízilabda meccsek lebonyolítására is alkalmas lesz. Az új medencének a 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokságra kell elkészülnie.

Hódmezővásárhely termálfürdőHódmezővásárhelyen 1929 óta működik fürdő. A létesítmény fedett részlegében eddig 50 méteres sportmedence, tanmedence, pezsgőfürdő működött. Mindezek mellett szauna, szolárium is található a fürdőben. A strandfürdői részen két úszómedence mellett termálvizes ülőmedencék, valamint gyermekmedencék is találhatók. A vásárhelyi fürdő területén egy kempinget is kialakítottak.

Hódmezővásárhely termálfürdőA városnak két évvel ezelőtt lehetősége lett volna belevágni egy hatalmas élményfürdő építésébe, ugyanis 800 millió forintnyi uniós forrást nyertek egy kétmilliárd forintos fürdőfejlesztéshez. Azonban az önkormányzat kockázatosnak találta ennek a megtérülését, ezért kihátráltak a beruházásból még annak ellenére is, hogy így elbukták az uniós támogatást.

Érdekes egyébként, hogy nem ez volt az első eset, amikor kihátráltak egy kockázatosnak ígérkező fürdőberuházásból. Eredetileg ugyanis a jelenlegi uszoda is egy sokkal nagyobb szabású – Makovecz Imre által tervezett – épület lett volna. A felesleges költekezés helyett azonban végül egy – jóval egyszerűbb és olcsóbb – finn típusterv alapján épült meg a sportuszoda.

Ide kattintva hajdúszoboszlói üdülést nyerhet!