• Az elmúlt három évben a nyugdíjasok pályázhattak a kedvező árú fürdőbelépést biztosító lehetőségre.

  • 2017-ben ezt nem hirdetik meg.

  • Összevonták az üdülési pályázattal, de annak a jelentkezési határideje már lejárt.

Az Erzsébet-program keretében a korábbi években ilyentájt írta ki a nyugdíjasok fürdőbelépős pályázatát a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Idén semmi hír nem volt az új pályázatról, ezért felhívtuk az Erzsébet-program ügyfélszolgálatát, ahol megtudtuk, hogy 2017-ben nem hirdetik meg a fürdőbelépős pályázatot.

A nyugdíjasok számára első alkalommal 2014-ben írták ki a pályázatot. Abban az évben kevesebb mint két hét alatt le is kellett zárni a pályázatot, mert csak 15 ezer jelentkezővel számoltak. A rákövetkező két évben viszont a megemelt, közel 400 millió forintos keretösszeg kitartott a jelentkezési határidő végéig.

A pályázati feltételek az évek során nagyjából hasonlóak voltak. A 60. életévüket betöltöttek jelentkezését várták, azon belül is azokét, akiknek a havi nyugellátása nem haladta meg a 147 ezer forintot és más adóköteles jövedelemmel nem rendelkeztek. A 2500 forintos önrész befizetése ellenében közel 80 hazai termálfürdőbe lehetett ellátogatni. Az viszont eltérő volt, hogy az egyes helyeken hány alkalomra biztosított belépést az Erzsébet Kártya (ez 5 és 33 alkalom között szóródott).

Egyébként, aki nagyon résen volt, az már egy tavaly őszi interjúban kiszúrhatta, hogy nem lesz fürdőbelépős pályázat – igaz, csak mintegy mellékesen került szóba. A Mokka című reggeli műsorban ugyanis november 18-án, Lénárd Gábor, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány stratégiai tanácsadója volt a meghívott vendég.

Elsősorban az akkor meghirdetett üdülési pályázatokról beszélt, de 2:45-től kezdődő részben megemlíti, hogy az üdülési pályázat révén olyan helyekre lehet eljutni, ahol van termálfürdő is. Ami nem véletlen, mert szimpla fürdőbelépős pályázat nem lesz, ugyanis – Lénárd elmondása szerint – összevonták a fürdőbelépős és az üdülési pályázatot. A lenti videóban emlegetett, a nyugdíjasok és fogyatékossággal élők számára meghirdetett üdülési pályázat jelentkezési határideje egyébként már lezárult.