A gyomaendrődi Liget Fürdő fejlesztését fontolgatja a helyi önkormányzat. A Békés Megyei Hírlap a múlt héten számolt be arról, hogy a képviselő-testület elé került a termálfürdő felújításának a kérdése. Lehetőség nyílna ugyanis egy több mint 400 millió forintos beruházási keret megszerzésére, ám a pályázatban 207 millió forintos önerőt is kellene vállalniuk. Végül a gyomaendrődi képviselők úgy döntöttek, hogy benyújtják a pályázatot, viszont ezzel párhuzamosan megvalósíthatósági tanulmányt is készíttetnek a Liget Fürdő vezetőségével.

A gyomaendrődi fürdő több mint 50 éves múltra tekint vissza. A létesítmény a város Erzsébet liget nevű részén található, innen kapta a nevét. A termálfürdő mellett kemping működik, de a Liget Fürdő főépületében is kialakítottak szálláshelyeket.

Szintén Békés megyéhez kapcsolódó hír, hogy Gyulán az év első hét hónapjában a tavalyihoz képest majdnem 50 százalékkal emelkedett a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma. A következő években a békési fürdőváros népszerűsége tovább nőhet, hiszen a nyáron jelentős, 2,4 milliárd forintos fejlesztésbe kezdtek a Várfürdő területén.