Új fürdővel bővült a Dél-dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete, amelynek tagjai szeptember végi ülésükön értékelték az év eddigi részét. Az összejövetelen kiderült, hogy a kedvező időjárás ellenére, az év egészét nézve több dél-dunántúli fürdő is a vendégforgalmának öt-tíz százalékos visszaesésével számol. A tagok ezért kedvezményes akciókkal és csomagajánlatokkal próbálnak ráerősíteni az év utolsó hónapjaira.

Azok a fürdők tudják viszonylag üzembiztosan növelni a vendégforgalmukat, amelyekben az elmúlt években fejlesztéseket valósítottak meg, így például a kaposvári termálfürdő esetében 10-15 százalékos forgalomnövekedést tudtak elérni. Az egyesülethez tartozó fürdők összesített vendégforgalma az év végére várhatóan eléri a kétmillió főt. A dél-dunántúli fürdőklaszter tagsága bővült, ugyanis két panzió kérte a felvételét és csatlakozik az egyesülethez a Harkányi Gyógyfürdő is. Az egyesület eddigi elnökét, Iharosi Istvánt pedig megerősítették a pozíciójában.

A Dél-dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesületének tagjai közé tartozik a dombóvári-, igali-, nagyatádi-, csokonyavisontai-, dunaföldvári-, barcsi-, kaposvári-, szigetvári, illetve mostantól a harkányi gyógyfürdő. Továbbá a mohácsi-, marcali-, szuloki-, tamási-, magyarhertelendi-, babócsai-, sellyei- és nagyatádi termálfürdők.