• Nyíregyházán elégedettek a Parkfürdő és a Tófürdő nyári vendégforgalmával, de már nagyon várják az épülő négycsillagos szálloda átadását.

  • A hazai vendégek mellett sok turista keresi fel a város fürdőit Szlovákiából, Romániából és Lengyelországból is.

A mögöttünk álló nyáron a kánikulai időszakokban rendszeresen telt házzal üzemelt a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Parkfürdő, de sok vendéget vonzott a Tófürdő is.

A Parkfürdő esetében a három nyári hónapban ez közel 226 ezres vendégszámot jelentett. A Tófürdőben pedig 39 ezren fordultak meg a szezonban. Utóbbi főleg a helybéliek körében kedvelt, de egyre több turista is felfedezi magának a strandot – számolt be a Nyíregyházi Televízió.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a nyíregyházi fürdővendégek fele magyar, fele pedig a régió országaiból érkezik. A legtöbb külföldi turista Szlovákiából keresi fel a fürdőket – az északi szomszédunknál nagyon erős az egynapos fürdőturizmus. A szlovákok mellett sokan érkeznek Romániából és Lengyelországból is.

Sokat lendítene Nyíregyháza és az ottani fürdők vendégforgalmán egy nagyobb befogadóképességű szálloda. Erre már nem kell sokat várni, hiszen épül Sóstógyógyfürdőn egy négycsillagos hotel. A 9000 négyzetméteres szállodában 122 szoba lesz, az Aquarius fürdő felé pedig majd egy külön folyosó biztosítja az átjárást.

Nyíregyháza termálfürdőEttől a héttől a nyíregyházi szabadtéri fürdők már zárva vannak. A Sóstógyógyfürdőre érkezőket az Aquarius Élményfürdő, valamint a Parkfürdő 50 méteres versenymedencéje várja. Emellett természetesen nyitva van a Hotel Fürdőház és a városközpontban lévő Júlia Fürdő is. Utóbbinál egyébként egy energetikai fejlesztést terveznek, jelenleg az ezzel kapcsolatos pályázat elbírálására várnak.

A helyi televízió tudósítását itt tekintheti meg: