• Nagyon megugrott a fővárosi fürdők látogatószáma a nagy hőség miatt.

  • Az egyik termálfürdő különösen sok vendéget fogadott az elmúlt két napban.

Jelentősen nőtt a budapesti fürdők forgalma a kánikulában. Kedden és szerdán a 11 strandon több mint 46 ezren fürödtek – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI érdeklődésére.

Az elmúlt két napban a legtöbb vendéget – egy közelmúltban megvalósult beruházás révén immár egész évben nyitva tartó – Palatinus Fürdő fogadta. Kedden, azaz augusztus elsején a látogatóik száma megközelítette a hatezret. Szerdán pedig már több mint hatezren keresték fel a fürdőt.

Csak viszonyításképpen: egy átlagos nyári hétköznapon a Palatinus látogatószáma háromezer fő körül szokott alakulni.

Palatinus strandfürdő BudapestAz elmúlt napokban a második legnépszerűbb budapesti fürdő a Széchenyi volt. A termálfürdőben kedden és szerdán is 5-5 ezer vendéget fogadtak. Jelentősen megugrott a forgalma a tavaly bővített, illetve felújított Paskál Fürdőnek is, amit két nap alatt hétezren kerestek fel.

A Paskálnak az elmúlt hónapja is nagyon erős volt, júliusban 60 százalékkal több vendéget fogadtak, mint az előző év hasonló időszakában.

A hőségriadó miatt a fővárosi strandfürdők egy órával tovább tartanak nyitva a megszokottnál. Ez azt jelenti, hogy a Palatinus, a Paskál és a Római fürdők este 9-ig, a Csillaghegyi és Pünkösdfürdői strandok pedig este 8-ig várják a fürödni vágyókat.