• Rengeteg programmal várta 2019-ben is a vendégeket az ország legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa.

  • Ennek is köszönhető, hogy vendégforgalmi és üzleti szempontból is jó évet tudhatnak maguk mögött.

Sikeresnek bizonyult az idei esztendő is a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum számára. Az előzetes adatok szerint 2019-ben vendégforgalom terén a második legjobb évüket zárhatják, az árbevétel tekintetében pedig rekordév lesz az idei. A kedvező eredmények nem csak a fürdőre érvényesek, hiszen például a háromcsillagos Hungarospa Thermal Hotel vendégforgalma is 6 százalékkal magasabb, mint 2018-ban.

A fürdő sikerében a vizes élmények széles köre mellett a gazdag programkínálat is szerepet játszik. A strand nyitása és a szezonzárás alkalmával is nagyszabású élőkoncertet rendeztek, a nyár folyamán pedig minden hétvégén zenés-táncos programokkal, sztárfellépőkkel várták a vendégeket. Ezen kívül a strandi Vízipók meseszínpadon is minden nap családi animációkat tartottak. Ugyanakkor a főszezonon kívül is rendszeresek Hajdúszoboszlón a szauna szeánszok, gyerekprogramok, esti fürdőzések.

Meg kell említeni, hogy idén ősszel egy fontos korszak is lezárult a Hungarospában, hiszen lemondott a vezérigazgatói posztról Czeglédi Gyula, aki 1995 decembere óta irányította a fürdőt. Vezetése alatt a fürdőkomplexumban több mint 15 milliárd forint értékű beruházás valósult meg és a Hungarospa nemcsak az ország, hanem a régió egyik meghatározó fürdőjévé vált. Czeglédi Gyula 2014 és 2018 között a Magyar Fürdőszövetség elnöki posztját is betöltötte.

A leköszönt vezérigazgató ugyanakkor továbbra is az önkormányzati tulajdonú Hungarospa közelében marad, hiszen a lemondására azért került sor, mert októberben Hajdúszoboszló polgármesterévé választották.

Hajdúszoboszló óriáskerék

A 2020-as év is eseménydúsnak ígérkezik a Hungarospa életében. A csónakázó tó partján ugyanis már elkezdődött a Prémium Zóna építése, aminek révén a strandfürdő egy ezer fő befogadására alkalmas, exkluzív élményövezettel fog bővülni. A Prémium Zóna várhatóan már a jövő évi strandszezonban fogadja majd az első vendégeket.