Úgy tűnik, továbbra sem rendeződik a hányatott sorsú dunaújvárosi termálfürdő sorsa. Az Aquantis nevű létesítmény tavaly nyáron ugyan újra kinyitott, s akkor úgy tűnt, hogy hosszabb távon rendeződhet a fürdő sorsa, szeptember elsején mégis bezárta kapuit. Ennek a hátterében az áll, hogy a fürdőberuházást finanszírozó CIB Bank tavaly meg tudott állapodni az üzemeltetésről egy debreceni céggel, ám a nyári szezon utáni működtetést különféle nézeteltérések miatt már nem vállalata a cég. A Dunaújvárosi Hírlap cikke szerint nincs sok jele annak, hogy idén – akár csak a nyári szezonra – megnyisson az Aquantis. Az épület homlokzatán továbbra is a korábban oda kihelyezett „eladó, bérelhető” molinó látható.

Dunaújváros: gyógyászati részleg betegek nélkül

Gyógyászati részleg betegek nélkül

Az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központnak már az építése is nagyon zűrös volt. A dunaújvárosi önkormázat saját erőből vágott neki a gigantikus építkezésnek, amit csak nehezen tudtak finanszírozni. Végül a beruházó cég is tönkrement, s jobb híján a projektet finanszírozó bank fejezte be a négymilliárd forintos fürdőépítést. A CIB azóta is fut a pénze után, az önkormányzat nem tudta fizetni a hiteltörlesztést, vevőt eddig nem találtak az épületre, s ekkora létesítményt Dunaújvárosban úgy tűnik nem lehet gazdaságosan üzemeltetni, legalábbis a nyári strandszezonon kívül.

Végképp kérdésessé teheti egy ekkora fürdőkomplexum gazdaságos működtetését az, ha – ahogy nemrég írtunk róla – a Dunaújváros melletti Rácalmás önkormányzata valóban rászánja magát egy termálfürdő létesítésére.