• Műszaki okok miatt zárva tart az érdi Liget Hotel.
  • A szállodában egy népszerű termálfürdő is működött, ami mostantól szintén nem látogatható.
  • Jövő héten talán kiderül, hogy mikor nyithat újra a létesítmény.

Múlt hét szombat óta zárva van az érdi Termál Hotel Liget. A szálloda egy gyógy- és strandfürdőt is magában foglalt, amit külső vendégek is látogathattak és népszerűnek számított a környéken. A bezárásról elsőként a Turizmus Online, majd az Érd Híradó is beszámolt. A szálloda tulajdonosa műszaki problémákat emleget a bezárás okaként. Azonban a településrész önkormányzati képviselője úgy nyilatkozott, hogy többről van szó, mint műszaki probléma. Állítása szerint a bútorokat is elszállították már az épületből, az ott dolgozók állása megszűnt és adótartozása is van a szállodának.

Érdi termálfürdőA Termál Hotel Ligetnél egy nyilvános ivókút is üzemelt, azonban jelenleg az sem használható, pedig sok környékbeli hordta onnan a gyógyvizet. A fürdő szolgáltatásait orvosi beutalóval igénybe vevőknek pedig mostantól valamelyik budapesti, vagy az agárdi termálfürdőbe kell járniuk. Az Érd Híradó információi szerint a város polgármestere a jövő héten fog találkozni a szálloda tulajdonosával, akkor derülhetnek ki további információk arról, hogy mikor nyithat újra a létesítmény.

Érdi fürdőEzt nyújtotta az érdi fürdő

A hotel fürdőrészlegében 31-34 Celsius-fokos kénes, jódos-brómos termálvíz található, ami 800 méterről tör(ne) a felszínre. A víz reumatikus, valamint neurológiai problémák, köszvény, izomfájdalmak gyógyítására, valamint csonttörések utókezelésére alkalmas. A fürdőben beltéri és szabadtéri medencék is működtek. Előbbiek egész évben, utóbbiak májustól szeptemberig várták a vendégeket. A termálfürdőbe egy egész napos felnőtt jegy 2900, egy 4 órás jegy 1900, az egész napos nyugdíjas jegy pedig 2000 forintba került. Gyógykezelések is elérhetők voltak Érden: iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, vízi gyógytorna, valamint gyógymasszázs.