• Karbantartás miatt jövő héttől zárva lesz a Miskolctapolcai Barlangfürdő és az Aquaterápia is.

  • Néhány napig a strandfürdő sem lesz látogatható.

  • Viszont idén is lesz barlangbejárás.

Felújítási és karbantartási munkálatok miatt jövő hétfőtől, azaz január 23-tól kezdve közel három hétig zárva lesz Miskolctapolcán a Barlangfürdő. A fürdőt február 11-én, egy szombati napon, reggel 9 órakor nyitják meg újra. Hétfőtől a Barlang Aquaterápia is zárva lesz, viszont a fürdőnél korábban, már február 6-án (hétfőn) újból megnyitják.

Ilyenkor még adja magát választási lehetőségként a Miskolctapolcai Strandfürdő, hiszen ott a fedett részben élménymedence, masszázsmedence és szauna is működik. Viszont január 23-tól 25-ig a Miskolctapolcai Strandfürdő sem lesz nyitva, a létesítmény január 26-tól, csütörtöktől látogatható újra.

A Barlangfürdő esetében egyébként már hagyománya van annak, hogy az év elejei karbantartás végeztével, de még a nyitás előtt barlangtúrát tartanak. Most is lesz szárazlábas túra, méghozzá február 4-én és 5-én (szombaton és vasárnap). A különleges bejárásokat szombaton 10, 11, 13, 14, 15 és 16 órakor, vasárnap pedig 14, 15 és 16 órakor tartják. Minden órában három, 15 fős csoport indul, tehát van bőven férőhely. Azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit a +36/46-560-030-as szám lehet megejteni. A túrán fejenként 700 forintos díj ellenében lehet részt venni.

Barlangfürdő túraA barlangfürdős túra egyébként 45 percig tart. A látogatók megtekinthetik a forrásokat, a fürdő vízzel való ellátásának technikai hátterét, valamint a még befejezetlen barlangi járatokat is.

Nekünk eszünkbe nem jutna egy ilyen túrának strandpapucsban nekivágni, de úgy tűnik, hogy voltak erre példák az elmúlt években, ugyanis a fürdő külön is felhívja a figyelmet a zárt cipő viselésének szükségességére.