• Egy év alatt 70-80 ezerről 165 ezerre nőtt a Paskál Gyógy- és Strandfürdő vendégszáma.

  • A felújított és kibővített termálfürdő két díjat is kapott a közelmúltban.

2017. szeptember 5-én 20. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, amelyeket idén 54 cég 64 terméke, illetve szolgáltatása érdemelt ki. A nyertesek között található a Paskál Gyógy- és Strandfürdő is. A fürdő elnyerte a Poli-Farbe Kft. különdíját is az „Innovatív és élhetőbb tér kialakításáért”.

Az 1989-ben épült fürdő a tavalyi beruházásig két medencével üzemelt. A fejlesztésnek köszönhetően azonban a termálfürdő területén egy közel 1400 négyzetméter alapterületű, új fürdőépület került kialakításra.

A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is kialakításra került. Az új fürdőrészben szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna is épült, amely az egyetlen ilyen jellegű szauna Magyarországon, mivel a szauna páratartalmát és hőmérsékletét saját hévízkút biztosítja, közvetlen kifolyással a szaunában.

Paskál FürdőA vendégek kényelmét egy beltéri terasz és a belső udvarban kialakított pihenő helyiségek szolgálják. Felújításra és átalakításra kerültek a strand medencéi, öltözői is.

Az átalakítás során a korábban egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztásra kerültek, így jelenleg már külön strand- és úszómedence üzemel a strand területén. Ez utóbbi télen is üzemel.

A fürdővendégek részére külön parkoló került kialakításra a fürdő melletti területen. A kulturált, parkosított környezetben a kültéri fitneszgépek és sportpályák biztosítanak pihenési lehetőséget.

Paskál Fürdő fedettA Paskál Gyógy- és Strandfürdő épületeinek és medencéinek hőszükségletét, megújuló geotermikus energiaként saját, 62 Celsius-fok hőmérsékletű hévízkút biztosítja. Az újonnan megépített termálépület fűtését biztonsági tartalékként gázkazánok segítik, az épület hőszükségletének megfelelő teljesítménnyel.

A geotermikus fűtés azonban olyannyira jól működik, hogy a termálfürdő első téli szezonjában nem volt szükség fosszilis energiafelhasználásra. Az épületben a megfelelő hőkomfortot a medenceterekben padlófűtéssel, az egyéb kiszolgáló- és tartózkodó helyiségekben pedig radiátoros fűtéssel biztosítják.

Paskál Fürdő BudapestA fürdő várakozáson felüli forgalomnövekedésének köszönhetően rövid időn belül szükségessé váltak további fejlesztések. Ezen beruházás keretén belül átadásra került egy új, 30 négyzetméter területű szauna, további masszázs-helyiségek, illetve megújult a gyerekmedence, a játszótér és a vendéglátóegységek.

A termálfürdőt 2015-ig 70-80 ezer vendég kereste fel a nyári szezonban. Ehhez képest 2016-ban már közel 165 ezer látogatót fogadott, azaz 92 százalékkal növelve forgalmát a korábbi évhez képest, amely elsősorban a bővítésnek, illetve a fokozott marketing kommunikációnak köszönhető.

Idén nyáron egyébként kitűnően teljesített a Budapest Gyógyfürdői Zrt. összes egysége, hiszen a nyári hónapok alatt közel 1,18 millió vendég kereste fel a 11 fürdőt, strandot, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évi hasonló időszakhoz képest.

A strandok közül legjobban a Paskál teljesített, ahol 73 százalékkal nőtt a forgalom. A többi strandon az emelkedés mértéke 43-50 százalék között mozgott. Az állandó gyógyfürdőkben 6-14 százalékkal nőtt a látogatók száma a szezonban. A kimagasló látogatottságnak köszönhetően a társaság bevétele 17 százalékkal haladta meg a tavalyi eredményeket.

Széchenyi Gyógyfürdő Budapest