• A héten az Ormánság fővárosában, Sellyén is indul a strandszezon.

  • Négy medencével és hosszú nyitvatartási idővel várják a fürdőzőket.

Baranyában, azon belül is az Ormánság központjának számító Sellyén már több mint 60 éve üzemel egy szezonális nyitvatartású termálvizes fürdő. A Pécstől délnyugatra 45 kilométerre fekvő kisváros termálfürdője a nyári hónapokban áll a strandolni vágyók rendelkezésére.

Idén is június első napján, azaz most csütörtökön indítják a szezont. Ekkortól kezdődően egy hűvösebb vizű sportmedence, termálvizes ülőmedence, gyermekmedence és tanmedence jelenti a választékot, de egy finn szauna is a kínálat része.

A fürdő nyitvatartása egész jó, hiszen hétfőtől vasárnapig 10 és 22 óra között vannak nyitva, azaz minden nap lehetőség nyílik egy kis esti fürdőzésre is. De gondoltak a korán érkezőkre, mert reggel 6 és 9 óra között úszójegy is váltható.

A Sellyén feltörő termálvíz a hidrogénkarbonátos hévizek csoportjába sorolható. Hivatalosan nincs gyógyvíz minősítése, de az összetételéből adódóan elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások esetén lehet kedvező hatása.

Ami a jegyárakat illeti, a tavalyi strandidényhez képest emeltek, nem is keveset, de még így is bőven a olcsóbb termálfürdők közé tartoznak. Tavaly egy felnőtt napijegy 1200 forintba került. Az idei szezonban egy napi felnőtt belépőért 1800 forintot kell fizetni, a diák és nyugdíjas belépő ára 1400 forint, a 7 éves korig váltható gyermekjegy kereken 1000 forintba kerül.

Ugyanakkor többféle kedvezményt is kínálnak. Így például a 15 órától váltható felnőtt jegy 1400 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1000 forintba, a délutáni gyerekjegy 600 forintba kerül. A nyitvatartás utolsó három órájára esti fürdőjegyet is kínálnak 1000 forintért, a már említett reggeli úszójegy 500 forintba kerül. Sellye kártyával pedig olcsóbb belépőket válthatnak a helyi lakosok.

a Sellyei Termálfürdő termálmedencéje

a Sellyei Termálfürdő úszómedencéje

További termálstrandok is nyitnak a héten, itt olvashat róluk.