• A sátorbontás és a karbantartás miatti üzemszünet után hamarosan újra megnyitja kapuit a termálvizes strandfürdő.

  • Májustól az ülőmedencét is lehet majd használni.

Immár két hete zárva tart a miskolci Selyemréti Strandfürdő, ugyanis az elmúlt időszakban zajlott az úgynevezett sátorbontás. Azaz lebontották a nagy úszómedencét a téli időszakban lefedő sátrat és ahogy ilyenkor megszokott, a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat is elvégezték.

A cikk végén megtekinthető a Miskolc Televízió tudósítása, amiben részletesebben is beszámolnak az elvégzett munkálatokról. A sátortető lebontása után kifestették a medencét, felújították a fa öltözőkabinokat, valamint a szaunát. A női öltözőt kifestik, csempézik, ezért az várhatóan csak a jövő héten fog megnyitni. Csütörtöktől az 50 méteres úszómedence, valamint dögönyözőmedence várja a fürdővendégeket.

A strandszezon kezdetére azonban az összes többi medence és a fürdő parkja is megszépül.

 

Selyemréti Strandfürdő MiskolcA Hajós Alfréd tervei alapján épült strandfürdőt 1927-ben nyitották meg. 2008-ban azonban szükségessé vált az átfogó felújítása, ezért akkor bezárták, majd öt évvel később – teljesen megújulva – nyitották meg újból. A fürdő vízellátását két termálkútból biztosítják. Az egész évben üzemelő úszómedence és a 232 négyzetméteres dögönyözőmedence mellett májsutól üzembe helyezik az élményelemekkel felszerelt, 727 négyzetméteres ülőmedencét, nyáron pedig a hárompályás csúszdamedencével, gyermekmedencével és tanmedencével bővül a strandfürdő kínálata.