• Még idén átadnak egy látogatóközpontot a fürdő mellett, ami újabb turistákat vonzhat a településre.

  • Sanszos, hogy bicikliút is épül Fonyód és Csisztapuszta között.

A Csiszta Fürdő melletti egyik üres telken április táján kezdődhet az építkezés és a tervek szerint még idén ősszel átadják a Berek látogatóközpontot – derült ki a Kapospont hírműsorából. Az új létesítmény a Nagyberek különleges állat- és növényvilágát, valamint Buzsák népi hagyományait fogja bemutatni.

A látogatóközpont különlegesség lesz abból a szempontból, hogy számos interaktív megoldást alkalmaznak, amivel főleg az általános iskolás korosztály számára teszik élményszerűvé a kiállítást. Mindezek mellett a leendő épület alkalmas akár előadások, koncertek tartására is, de játszósarkot is kialakítanak benne. A látogatóközpont a kemping, valamint a fürdő felől külön bejáraton is megközelíthető lesz.

A Berek látogatóközpont egész évben nyitva tart, s a remények szerint kedvezően hathat a Csiszta Fürdő látogatottsága mellett a balatoni turizmusra is, hiszen nyáron rossz idő esetén, valamint a holtszezonban is felkereshető turisztikai attrakcióval bővül a tó vonzáskörzete. A fejlesztés egy 440 millió forintos EU-s támogatás révén valósulhat meg.

Csiszta FürdőKissé huplis, de járható út köti össze Fonyódot és Csisztapusztát, régóta téma, hogy ezt az utat szeretnék leaszfaltozni. Ezen a téren nincs újabb hír, s könnyen lehet, hogy előbb lesz kerékpárút a két település között. Fonyód ugyanis beadott egy pályázatot bicikliút építésére és hamarosan eldől, hogy megkapják-e a támogatást. Mindenesetre a Balaton irányából ez is hozzájárulhatna Buzsák, illetve a termálfürdő megközelíthetőségének a javulásához.