• Mi lesz a sorsa a folyamatban lévő fejlesztéseknek?

  • Mire kell figyelnie egy fürdővezetőnek?

  • Többek között ezekről is beszélt a termálfürdő új vezérigazgatója.

Boros László Attilát a hónap elején nevezték ki a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójává. A korábban a Gyulai Várfürdőben hasonló pozíciót betöltő vezetővel a Trió TV készített egy félórás interjút. Összefoglaltuk ennek a lényegesebb elemeit.

A cikk végére görgetve megnézheti a teljes adást is.

– Boros László Attila mostani kinevezése előtt 2009 óta volt a Gyulai Várfürdő általános igazgatója, 2011-től az ügyvezető igazgatója.

– Szerinte egy jó fürdővezetőnek józan paraszti észre és jó szemre van szükséges. Utóbbi alatt azt érti, hogy a vendégek nagyon kritikusak és a legkisebb hibát is észre veszik, ezért a fürdővezetőnek “szeme kell, hogy legyen” a legapróbb hibák kiszúrásához. Hiszen az első számú vezetőnek nemcsak az irányítás, hanem az ellenőrzés is a feladatai közé tartozik.

– A 2013 decemberében Gyulán átadott AquaPalota élményfürdőre úgy tekint, mintha a két kislánya után a harmadik gyermeke lenne. A tervektől, az építkezésen át az üzemeltetésig végigkísérte a létesítmény sorsát. Kifejezetten sikeres projektnek számít az élményfürdő, ezért nagyon büszke az AquaPalotára.

Bükfürdőn egy kétmilliárd forint értékű fürdőfejlesztés van folyamatban. A beruházást a fürdő hitelből és önerőből hajtja végre. Már csak ezért is fontos, hogy a fejlesztés minden elemének vagy a működési költséget kell csökkentenie, vagy a vonzerőt kell növelnie, magyarán több vendéget kell hoznia. Olyan elemeket nem szabad megvalósítani, ami nem fog pénzt hozni a fürdőnek, hiszen a hitelt vissza is kell majd fizetni.

– Már elkezdte a fejlesztési projekt áttekintését. Szerinte ennek az irányai jók, viszont biztosan lesznek változtatások, erről még zajlanak a belső egyeztetések, ezért leghamarabb majd jövő év elején tud konkrétumokat mondani.

– Már felvette a kapcsolatot egy európai fürdőminősítő szervezettel. Szeretnék, ha Magyarországon az elsők között szereznék meg ezt a minősítést. Valamint a Nemzeti Tanúsító Védjegy szerint is szeretné minősíttetni a fürdőt. Mindkettőnél a legmagasabb szint a céljuk, egyiknél sem adják alább öt csillagnál. Ezek a minősítések nem öncélúak, hanem azért fontosak, mert a vendégek számára nagyon jó visszaigazolást tudnak adni egy adott fürdő színvonaláról.

Bükfürdő termál– A vezérigazgató szeretné, ha a szorosabb lenne Bük település és a fürdő közötti kapcsolat, valamint azt is, hogy a helyi lakosok sokkal inkább magukénak érezzék a termálfürdőt.

– Legalább 4-8 év kell ahhoz, hogy egy új szemléletű vezetés meghozza az eredményeit a fürdő életében.

Itt nézheti meg a teljes beszélgetést: