• Egy német család magyarországi látogatását örökítették meg azon a házi videón, amin feltűnik Eger és a termálfürdő is.

  • Mintha ezer éve lett volna 1990…

1990-ben, június elején egy német család érkezett Magyarországra, azon belül is Salgótarjánba a magyar ismerőseihez. A látogatásról pedig egy több mint egy órás házi videó is készült, amit pár évvel ezelőtt feltöltöttek a YouTube-ra.

A mi szempontunkból az érdekes az, hogy a közel 30 éves videón feltűnik a korabeli Egri Termálfürdő is. A videót megnézve azért elmondható, hogy az eltelt évek alatt előnyére változott a fürdő és a környéke is.

Egri Termálfürdő 1990Egri termálfürdő 1990Eger termál 1990Egri termálfürdő 1990Egri termálfürdő 1990Egri termálfürdő 1990Itt találja magát a videót. Az egri részhez “tekerjen előre” 1 óra 10 perchez.


Egerben a termálfürdő 1932-ben nyitotta meg a kapuit. Az 5,3 hektáros területen fekvő fürdőben ülő-, úszó-, gyermek- és élménymedencék egyaránt találhatók, továbbá biztosított az átjárás a szomszédos török fürdőbe. A termálfürdő különlegessége, hogy kétféle gyógyvíz – enyhén radonos és kénes – áll a vendégek rendelkezésére.