• Leginkább a Rudas, a Gellért és a Dandár fürdők nyitvatartási idejét érinti az ünnepnap.

  • A fürdők többsége augusztus 20-án is zavartalanul üzemel.

Az ünnepnapok közül valószínűleg az augusztus 20-a okozza a legkevesebb kavarodást a fürdők nyitvatartási idejében. Nyilván a fürdők nem ellenségei a saját bevételüknek, ezért nem zárnak be a strandszezonban. A budapesti fürdők esetében is vagy semmilyen, vagy csak kisebb változások lesznek augusztus 20-án, azaz szombaton.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők közül a kétféle árazást alkalmazóknál a hétvégi árak lesznek érvényesek 20-án. Az ünnepnap csak a Rudas, a Gellért, a Dandár és a Széchenyi fürdők működését érinti. A tűzijátékkal összefüggő korlátozások miatt ezen a napon a Rudas Gyógyfürdő már 14:00-kor bezár (pedig milyen menő lenne a lenti képen látható tetőmedencéből nézni a tűzijátékot), valamint értelemszerűen ezen a napon éjszakai fürdőzést sem tartanak.

A Gellért Gyógyfürdő is a megszokottnál korábban, 16:00-kor zárja be a kapuit. A Dandár Gyógyfürdőben pedig egy rendezvény miatt lesz korábbi – 18 órai – záróra. Augusztus 20-án a Széchenyi Gyógyfürdő ivócsarnoka zárta tart.

Rudas Fürdő jacuzziAz Irgalmasok Veli Bej fürdője ünnepnapokon általában nem nyit ki, viszont augusztus 20-a ez alól kivétel lesz, azaz szombaton is a megszokott nyitvatartással várják a fürdővendégeket. Nem okoz változást 20-a a Csepeli Strandfürdő és az Aquaworld élményfürdő működésében sem, azaz előbbi 6 órától 20 óráig, utóbbi 6 órától egészen 22 óráig lesz nyitva.