• Egész évben nyitva lesz a Palatinus és a Paskál.
  • Újra megnyitják a pesterzsébeti sós-jódos vizű gyógyfürdőt is és felújítják a Gellért, a Dagály, a Király és a Csillaghegyi fürdőket.
  • Nem most egyszerre, hanem 2020-ig.

A fővárosi fürdőkkel kapcsolatos fejlesztési tervekről számolt be a Duna Tv hírműsora. A riportban elhangzott, hogy tavaly a budapesti gyógyfürdők közül kiemelkedő forgalmat ért el a Széchenyi, amely több mint egymillió vendéget fogadott. Ez az egy évvel korábbi adathoz képest 6 százalékos növekedést jelent. A tavaly – többek között tetőmedencével – bővített Rudas Gyógyfürdő csak decemberben 40 százalékkal növelte a forgalmát a korábbi év hasonló időszakához viszonyítva.

 

Széchenyi Gyógyfürdő BudapestA kedvező számok a korábbi években megkezdett fejlesztéseknek és a növekvő turizmusnak köszönhetők. A főváros egyik különlegességét adja az is, hogy öt történelmi fürdője van, márpedig a külföldi turisták elsősorban ezeket keresik. Fürdő ugyanis minden fővárosban van, de működő történelmi gyógyfürdő kevés helyen található.

A tudósításban beszámoltak a budapesti gyógyfürdők kapcsán – 2020-ig – tervezett fejlesztésekről is. A jelenlegi szezonális működtetés helyett egész évben nyitva lesz a Palatinus és a Paskál, valamint újra megnyitják a pesterzsébeti jódos-sós vizű fürdőt, ami majd szintén állandó fürdőként üzemel. Jelentős felújítások várhatók a Gellért, a Király, a Dagály Gyógyfürdőkben, valamint a Csillaghegyi Strandfürdőben.