• Május végén a Komáromi Gyógyfürdő a Brigetio Gyógyfürdő nevet vette fel.
  • A megújult arculatú fürdő jegyárai változatlanok maradtak, viszont a szolgáltatásaik köre bővült.

A Brigetio (ejtsd: brigéció) név onnan ered, hogy a római korban így hívták a Komárom mostani területén található katonai tábort és polgárvárost. Ráadásul a legújabb ásatások szerint anno virágzó fürdőkultúrája volt Brigetiónak. A mai fürdőzőkhöz hasonlóan a rómaiak is részben kikapcsolódásként, részben az egészségügyi panaszaikat enyhítendő jártak fürdőbe.

Az idei strandszezon kezdete előtt felújítások is történtek a Brigetio Gyógyfürdőben és a fürdő területén található szállodában. Nyílászárókat cseréltek, klímaberendezésekkel szerelték fel a tetőtéri szobákat, a gyerekeket pedig mostantól játszószobával is várják, továbbá folyamatban van egy internetes sarok kialakítása, ahol a számítógép nélkül érkező vendégek is tudnak majd netezni. A fürdőben felújították a medencék burkolatát, valamint a gépészeti berendezéseket.

Komáromi Gyógyfürdő BrigetioA nyáron újdonságként elindul a delfin klub, ahol a gyerekeknek szóló programokat kínálnak. Azonban ezen túlmenően is többféle rendezvénnyel készül a Brigetio Gyógyfürdő a nyári hónapokra. Június 13-án, azaz most szombaton éjszakai fürdőzést tartanak, a hónap utolsó hétvégéjén gulyásfőző verseny lesz. A nyár további részében pedig strandröplabda kupát, főzőversenyt, Csobbanó Fesztivált is tartanak majd a fürdőben.

Brigetio Gyógyfürdő KomáromA Komáromban található gyógyfürdő jelentős múltra tekinthet vissza, hiszen 50 évvel ezelőtt – 1965-ben – találtak ezen a területen termálvizet, ami két évvel később gyógyvíz minősítést is szerzett. A komáromi gyógyvíz gerinc és ízületi betegségek, műtétek utáni rehabilitáció során, valamint gyulladásos reumatológiai betegségek nem akut szakaszában bizonyult hatásosnak.

A Brigetio Gyógyfürdő megújult honlapját ide kattintva találja.