• Nőtt a Komáromban található fürdő és a hozzá tartozó szálláshely forgalma, valamint egyre több a visszatérő vendégük.

  • Augusztus 15-én ismét éjszakai fürdőzést rendeznek.

A nyár első két hónapjában rengeteg programot kínált a komáromi Brigetio Gyógyfürdő. A vendégforgalmuk alakulásáról és a rendezvényeikkel kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük Radics Török Tímeát, a fürdő marketing vezetőjét.

– A Brigetio Gyógyfürdő szempontjából milyen volt a nyári szezon eddigi része?
– A jó időnek is köszönhetően jelentős növekedést érzékelünk a nyári hónapok forgalmának tekintetében az előző év azonos hónapjaihoz viszonyítja. Jelentősen nőtt a fürdővendégeink száma is, de a hozzánk tartozó hotelben is nőtt a vendégforgalom, sok a visszatérő vendég, ami azt igazolja, hogy a vendégek elégedettek szolgáltatásainkkal. Sok olyan visszajelzést kapunk, hogy örülnek az újdonságoknak, fejlesztéseknek. Ezek közé tartozik, hogy néhány hónapja adtuk át a szauna kertünket, amelyben egy rönk szauna is található, most pedig a belső szauna tér átalakítása zajlik.

– A júniusi és júliusi programjaik közül melyik bizonyult a legsikeresebbnek?
– Gyermeknapi rendezvényünkkel vette kezdetét a kültéri rendezvényeink egész sora. A tavaly átadott római kori homokozónk után idén egy 10 méteres kalózhajóval leptük meg a gyerekeket, voltak főzőversenyeink, strandröplabda kupánk, idén is csatlakoztunk a Strandok Éjszakája országos programhoz, vendégeink számára azonban az éjszakai fürdőzés nem számít újdonságnak, hiszen egész évben tartunk ilyen jellegű rendezvényeket és nagyon közkedveltek az éjszakai fürdőzéseink. Ezeket havi rendszerességgel rendezzük meg, a nyári időszakban gyakrabban, ekkor vendégeink élő zene kíséretében mártózhatnak meg a csillagos ég alatt a külső medencéinkben. Az éjszakai fürdőzések a nyarat követően is folytatódnak, ekkor a belső medencéinket és a szauna világot próbálhatják ki vendégeink. Ilyen alkalmakkor szauna szeánszokkal színesítjük a programot.

Július 18-án Sportágbörzével és strandolimpiával vártuk vendégeinket. Délelőtt a foci, az úszás, a vízilabda, a ritmikus sportgimnasztika világába pillanthattunk be egy-egy bemutatónak köszönhetően, de volt vízi torna és vendégeink kipróbálhatták a floorballt, a sportlövészetet, a TRX-t, valamint az asztali teniszt is. Délután strandolóink játékos formában mérhették össze ügyességüket a strandolimpiánkon, ahol 5-től 99 éves korosztályig bárki indulhatott olyan „sportágakban”, mint a cápa fogócska, úszó sziget, vízibomba, gyöngyhalászat és csúszda verseny.

A fürdőt üzemeltető Kft. 25 éves fennállását nagyszabású rendezvénnyel ünnepeltük. A Csobbanó Fesztiválon több ezren ünnepeltek velünk: fellépett a Mintapinty Zenekar, akik nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is szórakoztatták műsorukkal, itt volt a Rising Star egyik felfedezettje, Fehérvári Gábor Alfréd is, aki közvetlen stílusával és fantasztikus hangjával bűvölte el a közönséget. Alfréd annyira jól érezte magát nálunk, hogy a koncertet és a dedikálást követően kipróbálta a medencéinket is. Mindemellett volt látványos zenés extrém sport bemutatót az F.B.I. Street Generations csapatnak köszönhetően. A Brigetio Kvízben próbára tehették tudásukat a jelenlévők, sok érdekességet tudhattak meg a városról és értékes ajándékokat nyerhettek, kipróbálhatták az íjászatot is, de volt  egészség sarok masszázzsal, állapotfelméréssel. A gyerekeket pedig a Delfin Klub animátorai várták.

– A nyár hátralevő részében lesz olyan programja a fürdőnek, ami sok vendéget vonzhat?
– Igen, augusztus 15-én, az idei nyáron utoljára rendezünk szabadtéri éjszakai fürdőzést. Jöjjenek és csobbanjanak egyet a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben.