A strandfürdők számára rémes volt a sok esőt és hűvös időt hozó nyári szezon, de a fedett résszel rendelkező létesítményeknél sem örülhetnek.

Az enyhe tél és a tavaszi jó idő miatt nagyon bizakodók voltak a fürdők a nyári szezonnal kapcsolatban. A sok esőt és rengeteg hűvösebb napot hozó nyári időjárás viszont keresztülhúzta a terveiket – derült ki a Turizmus Online-on közölt cikkből. Juhász Szabolcsnak, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárának elmondása szerint az első félév 3-5 százalékos forgalomnövekedést hozott a tagjaik többségének, s bővüléssel számoltak a nyárra is. Július közepéig úgy tűnt, hogy ezt tartani lehet, a későbbi rossz idő viszont lelombozta a várakozásaikat.

eső gifLegrosszabbul a strandfürdők jártak, hiszen nagyon sokan inkább a fedett fürdőket, vagy más jellegű kikapcsolódást választottak a bizonytalan időjárás miatt. „Volt olyan strand, amely összesen tíz napra tudott kinyitni júliusban” – tette hozzá a főtitkár. Ugyanakkor a fedett résszel is rendelkező fürdők sem jártak jól, hiszen náluk meg kiesett a strandi rész forgalma. A szakember szerint egy esetleges melegebb őszi idő sem tudná lényegesen felfuttatni a forgalmat, ezért idén a fürdők többsége örülhet, ha a tavalyi bevételi szintjét eléri.