• Egy nagy és több kisebb fejlesztéssel készült 2020-ra a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő.

  • A fő újdonságnak a fedett élményfürdő ígérkezik.

A Bogácson található termálfürdő vendégforgalma az idei év első négy hónapjában az átlagnak megfelelően alakult. Az időjárás miatt a májusi és a júliusi vendégszám volt alacsonyabb 2018 hasonló időszakánál, viszont júniusban 64 százalékkal nőtt a vendégforgalmuk a tavalyi év júniusához viszonyítva.

Erről Jacsó Zoltán, a Bogácsi Thermálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Bükkalja Televíziónak. A szakember elmondása szerint idén összességében minimálisan – egy százalékkal – csökkentek a napijegyes eladásaik, azonban a bevételek szempontjából jó évet zártak, mert a szálláshelyeik vendégforgalma növekedett.

A szállásaikon háromezerrel bővült az eltöltött vendégéjszakák száma, amiben nagy szerepe volt a felújított panziójuknak. A fürdő egyébként 2011 óta helyez komoly hangsúlyt a szálláshelyeik fejlesztésére, bővítésére, ami úgy tűnik, meghozta az eredményét.

Az ügyvezető beszélt a 2020-as terveikről is. Már javában zajlik az új fedett élményfürdő építése, ami a létesítmény eddigi legnagyobb beruházásának ígérkezik. Ehhez 500 millió forint állami támogatást kaptak, amit 170-180 millió forint önrésszel egészített ki a bogácsi fürdő.

Az új élményfürdőben szaunarészleg, fedett élménymedence, beltéri csúszda, gyerekpancsoló és jacuzzi is a vendégek rendelkezésére áll. A vadonatúj fürdőegység nyitása jövő év nyár végére, vagy ősz elejére várható.

Ezen felül egyéb újdonságok is várhatók, hiszen felújítják mind a tíz Jurta apartmant, ami az épületek belső rekonstrukcióját, továbbá a nyílászárók cseréjét foglalja magában. Ezen felül már novemberre elkészültek a pillangómedence felújításával, a nagymedence pedig jövőre kerül sorra.

A Bükkalja Televízió tudósítását itt nézhetik meg: