• A fővárosi közlekedési vállalat adósságrendezésének keretében kerülhet új kézbe a Dagály Fürdő.
  • A vizes világbajnokság fejlesztései miatt is szükséges a terület tulajdonviszonyainak a rendezése.

A BKV Zrt. több mint 50 milliárdos adósságának rendezéséért cserébe, szimbolikus gesztusként a fővárosi önkormányzat az államnak adná a Dagály Fürdőt – írja mai cikkében az Origo. Az ingatlan tulajdonviszonyának a rendezése azért is lényeges, mert ezen a területen rendezik a 2017-es vizes világbajnokságot és a beruházásokat megkönnyítené, ha a teljes terület egy kézben lenne. A Dagályban egyébként a héten teszik le a világbajnokság miatt épülő új uszoda alapkövét.

 

Dagály FürdőValószínűleg egyébként már eldöntött tényről van szó, hiszen Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója egy áprilisban adott interjúban már teljesen nyilvánvaló dologként beszélt arról, hogy az államhoz kerül a Dagály az úszó-világbajnokság miatt. Egyelőre még azt sem tudni, hogy az új tulajdonos meghagyná-e a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél az üzemeltetést, vagy más tervei vannak-e a fürdővel.

A Dagály Fürdő 67 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A fürdő érdekessége, hogy a vízellátását sokáig a Széchenyi Gyógyfürdőből oldották meg. Jelenleg pedig a Béke Kútból és egy margitszigeti kútból látják el vízzel.