• Madártávlatból nézhetünk körbe a Brigetio Gyógyfürdő kültéri részlegén.

  • Az egyedi formájú gyógyvizes medence fentről is nagyon jól mutat.

Idén május legvégén – gyereknapon – készültek a lenti légi felvételek a komáromi Brigetio Gyógyfürdőről – a videót a napokban töltötték fel a YouTube-ra. Szépen látszódik rajta a termálfürdő szabadtéri részlege, valamint az is, hogy nagyon sokan látogattak el gyereknapon a fürdőbe.

A felvételen feltűnik a hűvösebb vizű nagy úszómedence, a csúszdás élménymedence, a két gyermekmedence. Utóbbiak a strandszezonban üzemelnek.

A videó vége felé látható pár másodpercig a nagyon jellegzetes kültéri gyógymedence, egészen pontosan gyógymedencék, hiszen a hőfok alapján két részre van osztva: egyiket 30-33 Celsius-fokos, másikat 36-38 Celsius-fokos vízzel töltik. A szabadtéri gyógyvizes medencék egész évben látogathatók.

Komárom gyógyvizes medenceA komáromi fürdőben egyébként kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos gyógyvíz található. A vizsgálatok alapján degeneratív gerinc és ízületi betegségek esetén, idegsebészeti, traumatológiai és ortopédiai műtétek utókezelése során, gyulladásos reumatológiai betegségek nem akut szakaszaiban lehet hatásos a gyógyvíz.

Fontos információ fürdővel kapcsolatban, hogy október 16-án (hétfőn) zárva tartanak.