Az elmúlt héten a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében hévízi küldöttség járt a Baltikum három fővárosában: Vilniusban, Rigában és Tallinnban. A Balti roadshow nevet viselő rendezvényen a világ különböző úti céljait népszerűsítették szakemberek, most először ezek között volt Hévíz is. A látogatás azért volt fontos, mert tavasszal ugyan az Air Baltic szervezésében elindult a Riga-Hévíz légijárat, viszont ezt szélesebb körű marketingtevékenység nem előzte meg.

Azaz a mostani látogatás elsősorban már a jövő évi idegenforgalmi idény, azon belül az egyéni és csoportos beutazóforgalom növelése miatt volt fontos. A rendezvényeket összesen 150 helyi utazási iroda képviselője kereste fel. A küldöttség tárgyalt a lett, az észt és a litván nagykövetekkel is arról, hogy miként tudnák elősegíteni a magyarországi gyógyfürdő promócióját. Valamint megállapodtak egy hazánkat, és azon belül is kiemelten Hévízt bemutató film készítéséről is.

Hévíz Tófürdő (fotó)

A balti köztársaságokból beutazó turisták tavaly összesen 41 ezer vendégéjszakát töltöttel el Magyarországon. Az Air Baltic nem csak Hévízre, hanem Budapestre is közlekedtet légijáratot a lett fővárosból, Rigából.