• Tavaly közel 200 ezer vendége volt a somogyi település termálfürdőjének.

  • Sok vendég látogat Igalra a téli szezonban is.

  • Az önkormányzat parkosítaná a fürdő melletti területet.

Tegnap két tudósításban is foglalkozott Igallal a Somogy TV esti hírműsora. A fürdőben készült riportból kiderült, hogy télen sem ürül ki a létesítmény, sokan járnak Igalra a Balaton környékéről, Veszprém megyéből és Fejér megyéből is. A fürdő népszerűségéhez hozzájárul, hogy a téli időszakban is sok medencéjük üzemel.

A benti medencék mellett a kültéri fedett gyógyvizes medence is használható (ez egy webkamerán bármikor megleshető), de az élménymedencéjüknek is van egy kültéri kiúszó része. Mindezek mellett szaunavilág is működik a fürdőben.

Az igali termálfürdő marketingvezetője elmondta, hogy tavaly nagyon jó évet zártak. A 2014-es évi 140 ezres látogatószámukat közel 50 ezerrel szárnyalták túl. Az idei év is jól indult, a korábbi téli időszakhoz képest 10 százalékkal nőtt a vendégforgalmuk. Megszólalt az egyik helyi szálloda vezetője is: éves szinten 80 százalékos a kihasználtságuk, s különösen hétvégén van sok vendégük.

Igal éjszakai fürdőzésEgy másik riportban Obbás Gyula, Igal polgármestere is nyilatkozott, méghozzá az előttünk álló uniós fejlesztési ciklus kapcsán. A 2014-2020-as ciklusban az uniós forrásokat nem lehet fürdőfejlesztésre költeni, ezért a legtöbb üdülőhelyen inkább a fürdők környékének a rendbetételét tervezik. A megpályázható forrásokból Igalon is a gyógyfürdő környékét tennék szebbé. A polgármester elmondása szerint a fürdő mellett parkot és sétányt alakítanának ki, valamint a parkolót is felújítanák.

Mindezekre és még jó néhány kisebb-nagyobb fejlesztésre összességében egymilliárd forintot költenének Igalon. A riportban elhangzott az is, hogy a 2020-ig tartó időszakban Somogy megye egészében 43 milliárd forintot költhetnek településfejlesztésre az uniós pénzekből.

Ide kattintva megnézheti, hogy havazás idején milyen az Igali Termálfürdő.