• Összegyűjtöttünk 5 olyan termálfürdőt az ország különböző részeiről, amelyek kifejezetten kedvező jegyárakat kínálnak.
  • Ugyanakkor alapvetően korrekt szolgáltatást nyújtanak, tehát nem az „ez nem véletlenül olcsó” kategóriába tartoznak, hanem valóban ajánlhatók.
  • A cikk 2015 áprilisában készült, de 2016 júniusának elején aktualizáltuk az árakat!

1. Kaposvár – Virágfürdő (1200 forint – gyógyfürdő részleg)

Kaposvári Gyógyfürdő

A somogyi megyeszékhely fürdője az elmúlt 10 évben jelentősen megújult, így mostanra egy teljesen modern és korrekt fürdővel büszkélkedhet Kaposvár. Ennek ellenére kifejezetten kedvező áron kínálnak belépőket, legalábbis a gyógyfürdő részlegbe, ahová egy egész napos belépőjegy 1200 forintba, a délutáni jegy 880 forintba kerül. Gyerekeknek és nyugdíjasoknak pedig ugyanez 880 és 600 forint. A kedvező ár egyébként annak köszönhető, hogy külön-külön váltható jegy az élményfürdőbe, az uszodába, a strandfürdőbe és a szaunába. Tehát aki az utóbbiak valamelyikét is igénybe venné, annak azért már drágább belépővel kell számolnia.

2. Mesteri Termálfürdő (1200 forint)

Mesteri FürdőSzintén a dunántúli fürdőknél maradva: jó ár-érték arányú termálfürdő működik a Sárvár közelében található Mesterin. Egy egész napos felnőtt belépő 1200 forintba, gyerekeknek 500 forintba kerül, de elő- és utószezonban egy 600 forintos, 3 órára érvényes belépő is váltható. A termálfürdő egész évben üzemel és az öt medencéből az egyik fedett.

3. Egerszalók – Nosztalgia Fürdő (1500 forint)

Egerszalók Nosztalgia fürdőEgerszalókon található az ország egyik legdrágább fürdője, mellette viszont kialakítottak egy „fapados fürdőt” is. Ez tökéletesen megfelelő lehet azoknak, akiket hidegen hagynak a hatalmas élménymedencék és inkább elérhető áron szeretnék élvezni az egerszalóki gyógyvíz kedvező hatását. Ebbe a fürdőbe egy belépő 1500 forintba, nyugdíjasoknak és gyerekeknek 1200 forintba kerül. Helyben élő felnőtteknek a napijegy 950, helyi nyugdíjasoknak pedig 600 forint. A parkolásért fizetni kell: 450 forintba kerül egész napra.

4. Túrkeve Termál (1400 forint)

Túrkeve TermálfürdőA Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Túrkeve fürdőjében a közelmúltban több mint 100 millió forint értékű fejlesztés valósult meg. Ennek ellenére a belépőjegyek árai nem szálltak el. Egy felnőtt belépőjegy 1400 forintba, nyugdíjasoknak és gyerekeknek pedig 1250 forintba kerül. A 6 év alattiak pedig kísérettel ingyenesen látogathatják a termálfürdőt.

5. Kisújszállás – Kumánia Gyógyfürdő (1200 forint)

Kumánia GyógyfürdőA nagykunsági termálfürdő 2012-ben nyitotta meg kapuit, tehát egy teljesen új létesítményről van szó. Szeptember végéig 1200 forintba került egy teljes árú napijegy. Várhatóan az akció után sem szökik magasba a fürdő jegyára, hiszen az 1100 forintos szintről árazták le a jegyeket. A diák és nyugdíjas napijegyért pedig 1000 forintot kérnek.