• A regionális televízió Hétközben című műsorában tűnt fel Harkány, illetve a gyógyfürdő.

  • A 90-es évek elején lett a település a fürdő tulajdonosa.

Évekkel ezelőtt töltöttek fel a YouTube-ra egy 1993-as felvételt, amelyen az MTV Pécsi Körzeti Stúdiójának egyik műsora látható. Ebben Harkány volt a téma, az apropót pedig az jelentette, hogy a gyógyfürdő tulajdonjoga akkortájt került át Baranya megyétől a településhez.

A felvételeken feltűnik Bédy István korábbi polgármester, aki örült annak, hogy Harkányé lett a fürdő. Továbbá megkérdezték Szabó Tamást, a fürdő gazdasági igazgatóhelyettesét is, aki viszont felmondott, mert szerinte jobb lett volna, ha a gyógyfürdő inkább marad a megyénél.

Harkányfürdő 1993-banMegszólal néhány fürdővendég is, köztük egy salgótarjáni mozdonyvezető, aki a gerincbetegségét kúrálta Harkányban. Más vendégek pedig – ha jól értjük – azt kifogásolták, hogy külön jegyet kellett váltani a fedett részbe és a strandfürdőbe. Akkor az alap belépőjegy 100 forintba, a mindegyik fürdőrészbe érvényes jegy pedig további 140 forintba került.

Harkányfürdő 1993-banA kép egy részét kitakarja egy számláló és csúszik a hang, de azért érdemes megnézni a teljes felvételt is: