• 60 éve minden nap úszik, ebből több mint 50 éve az Egri Termálfürdőbe jár a 90. életévét a napokban betöltő Kőteleky Dénes.

  • Állítása szerint a fittségét és a jó egészségét az egri gyógyvíznek köszönheti.

Az Egri Termálfürdőbe szóló élethosszig tartó ingyenes VIP bérletet kapott Dini bácsi, azaz Kőteleky Dénes. Dini bácsi már szinte családtag a fürdő dolgozói számára, ugyanis 1965 óta, azaz már több mint 50 éve minden egyes nap felkeresi a termálfürdőt, azon belül is az 1-es számú, kavicsos aljú kültéri gyógyvizes medencét. Dini bácsi a kártyát a 90. születésnapjára kapta ajándékba az Egri Termálfürdőtől.

Kőteleky Dénes 1950-ben, friss diplomás építészmérnökként költözött Egerbe. A bácsi egyébként 1955 óta úszik minden nap, mert eleinte a Bárány uszodába járt, majd tíz évvel később váltott a törzshelyévé vált fürdőre. Lehetőség szerint minden nap egy órát tartózkodik a vízben, de még akkor is rászánt egy félórát az úszásra, amikor vezető beosztásban dolgozott.

Egri termál Dini bácsiA hideg sem zavarja, télen is a kinti kabinban öltözik. Elmondása szerint ez jobb megoldás télen, mint a fűtött öltözőből kimenni a szabadba, hiszen a hidegben átöltözve a 24 Celsius-fokos vizet langyosnak érezni. Dini bácsinak egyébként meggyőződése, hogy a fittségét és a jó egészségét is az egri gyógyvíznek köszönheti.

Nézze meg az Eger Tv tudósítását a fürdő törzsvendégéről:


Tavaly egy szegedi nyugdíjasról írtunk, aki szintén a termálfürdők lelkes híve. Igaz, ő nem ragadt le egy helyen, minden héten két fürdőbe látogat el és elmondása szerint már 170 különböző fürdőben járt. Ide kattintva olvashatja a korábbi cikkünket.