Az utóbbi két évben felértékelődött az egészségmegőrzés: Bükfürdő idén 60 éves gyógyfürdőjében pedig válogathatnak a vendégek az egészséget őrző lehetőségek közül, méghozzá úgy, hogy közben szórakozhat és pihenhet az egész család. Nem mellékes az sem, hogy a 2022-ben Bükfürdőre érkezők kényelmét és tartalmas időtöltését számos kisebb és nagyobb felújítás szolgálja.

A nyári főszezonra zárul a Büki Gyógyfürdő Zrt. két nagyszabású beruházása: az egyik a kempingfelújítás, a másik a termelőkonyha-építés. Az utóbbi a tavaly a fürdő üzemeltetésébe került vendéglátás üzletágat szolgálja. Jelenleg két étterem és két kávézó-pékség várja a fürdőzőket, ezeket a strandnyitással újabb tucatnyi egység egészíti ki, nyit a fürdő például palacsintázót, fagylaltozókat is, hogy gasztronómiában is teljes legyen az élmény Bükfürdőn.

A fürdő körül is számos fejlesztés körvonalazódik, a legnagyobb volumenű a városrész főterének kialakítása. A mintegy 2,4 milliárd forintos építkezés miatt munkaterület a gyógyfürdő előtti két hektár, a fürdővendégek a parkolókból a pavilonsor felől tudják megközelíteni a főbejáratot – és láthatják a napról napra alakuló, szépülő városrész-központot. Annak szomszédságában júniusban nyit a FunCity, egy egész Közép-Európában egyedülálló élményközpont a XXI. század játékaival, valamint mozival, kávézóval.

Ahogy a város turisztikai attrakcióbővítése, úgy a fürdő új nyitvatartása is válasz a felmerült vendégigényekre: a Bükfürdő Thermal & Spa minden nap 9 és 20 óra között várja a vendégeket, a szauna péntekenként és szombatonként még tovább, 9 és 21 óra között tart nyitva. A testkezelések, masszázsok a Medical Wellness-ben minden nap 9 és 18 óra között érhetőek el.

Bükfürdő testkezelésAbban 2022-ben sincs változás, hogy a 65 éve feltört bükfürdői gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatású, valamint kalcium- és a fluortartalma a csont anyagcseréjében játszik fontos szerepet, éppen ezért meszesedés, porckopás, csontritkulás kezelésére specializálódott a büki gyógyfürdő. Nőgyógyászati és urológiai gyulladások csökkentésére is javasolt a büki gyógyvízkúra – nem túlzás, hogy fiatalok és idősek egyaránt gyógyulhatnak, regenerálódhatnak Bükfürdőn.

Bükfürdő gyógyfürdőA gyógyvízkúrát mozgalmas spa-élményekkel egészíthetik ki a vendégek, exkluzív testkezelések választhatóak a kávéolajos masszázstól a sörös méregtelenítésig, miközben az egész Dunántúlon egyedülálló alpesi széna gőzfülke is csábítja a Bükfürdőre érkezőket. A gyerekeknek is élmény a fürdőzés, akkor is, ha még hűvös van a szabadban pancsolni: a Cápabarlang mellett beltéri csúszdák is várják a családokat.

Bükfürdő családi csúszdaA lazító-feltöltő nap után a gyógyvíz jótékony hatását hazavihetik a vendégek, ugyanis arckrémektől testápolókon át tusfürdőkig készülnek kozmetikumok a bükfürdői gyógyvíz felhasználásával. A krémekben és a pakolásban is érvényesülnek a gyógyvíz ásványi anyagai: ideálisak a tavaszi-nyárváró megújuláshoz, és tökéletes ajándékok akár anyák napjára, akár házassági évfordulóra.

De ünnepi alkalom nélkül is érdemes kiszakadni néhány napra, vagy akár néhány órára a rohanó hétköznapokból: a Bükfürdő Thermal & Spa a masszázsélményektől a csúszdakalandokig kínál kikapcsolódást az egész családnak.

Bükfürdő szaunavilág