Ezúttal az ország legnagyobb termálfürdős városaiban néztünk körül, méghozzá a labdarúgócsapatokra koncentrálva. A debreceni csapatot senkinek nem kell bemutatni, de mi a helyzet a többi termálos várossal?

A Hajdúszoboszlói SE-nek voltak korábban jobb időszakai, 1995-től 2000-ig például a másodosztályban szerepelt a csapat, majd pár év megyei kitérő után az NB 3-ban is eltöltöttek több évet. A megyei bajnokságot többször is megnyerte a klub, legutóbb a 2009/10-es szezonban lettek bajnokok és jutottak fel az NB 3-ba. A városnak női csapata is van, akik az idei szezonban az NB 2 Keleti csoportjába voltak benevezve, de végül egy mérkőzésen sem léptek pályára.

A Bet365 magyar oldal adatai alapján a zalakarosi labdarúgócsapat sosem ért el olyan magaslatokba, mint a Hajdúszoboszló. Zalakaroson már az is nagy eredménynek számított, ha a Zala Megyei I. osztályba fel tudott jutni a gárda, 2001 és 2012 között végig ott tudtak szerepelni. Azóta viszont a közelébe se kerültek, majdnem 10 éve már a megyei III. osztályban szerepel a klub. A Zalakarosi Fürdő ezzel szemen elég híres, ebben a kategóriában sokkal jobba teljesít a város.

A Sárvári FC ismét egy olyan klub, amelyről keveset hallottunk pedig tud szép eredményeket felmutatni. A csapat jelenleg a Vas Megyei I. osztályban szerepel, ahol az első helyen állnak, úgyhogy benne van a pakliban, hogy újra visszakerülnek majd a harmadosztályba, ahonnan éppen tavaly estek ki.

A klub utóbbi éveiben ez a liftezés többször is előfordult, viszont előtte 1997-től 2013-ig folyamatosan vagy az NB 2-ben vagy az NB 3-ban szerepeltek, ami egy igen szép teljesítménynek mondható. A 64-szeres magyar válogatott Illés Béla karrierja Sárváron indult, ott nevelkedett a később MTK legendává váló támadó.

De nem ő az egyetlen sárvári kötődésű játékos, Stieber Zoltán Sárváron született, és Illéshez hasonlóan ő is tanulta meg a labdarúgás alapjait. A Bwin információi alapján nemrég távozott a klub kispadjáról az a Bojan Lazic, aki 2005-ben Magyar Kupát nyert a Sopronnal, majd leigazolta a Ferencváros.