Csak az OTP-s ügyfelek negyedmilliárd forintot költöttek az elmúlt napokban, de még így is közel kétmilliárdot kellene felhasználniuk hó végéig a kártyákról.

  • Sokan lehet, nem is tudják, hogy maradt még pénzük 2012-ből.
  • Szerintünk fürdőbelépőre költse a fennmaradt összeget, de mi mást is mondhatnánk.
  • A cikk végén elrettentő sztori egy SZÉP Kártyát lopó nőről.

A múlt heti hosszú hétvégén 250 millió forintot költöttek az OTP-s SZÉP Kártyák birtokosai abból a keretből, amit még 2012-ben kaptak a munkaadójuktól. A bank által kiadott közlemény szerint azonban még ezután is közel kétmilliárd forint vár náluk elköltésre a két évvel ezelőtti feltöltésekből. Ezt az összeget a következő 26 napban kellene felhasználniuk a munkavállalóknak, utána a bankok a maradékot visszautalják a munkáltatóknak.

SZÉP Kártya

SZÉP Kártya: sok pénz maradt 2012-ből

A visszautalás a cégeknek sem lesz feltétlenül öröm, ugyanis jár vele némi macera, ráadásul olyan bevételként kell elkönyvelniük, amely növeli a társasági adóalapjukat. A K&H például a közelmúltban ezért a munkáltatók figyelmét is felhívta, hogy tájékoztassák erről a dolgozóikat.

Most csak az OTP publikált adatokat, de az év elején a három kártyakibocsátónál még ötmilliárd forint hevert parlagon. Március végén írtunk arról, hogy még 3,9 milliárd forint vár elköltésre. Most pedig abból kiindulva, hogy csak az OTP-nél még kétmilliárd forint dekkol, a kibocsátóknál 2-3 milliárd forint közötti összeg lehet talonban.

Tipp: költse fürdőbelépőre a kártyáján még megmaradt összeget. Ide kattintva találja a SZÉP Kártyákat elfogadó termálfürdők listáját.

Martfűi Termálfürdő

Kártyatolvajt fogtak

Nem árt egyébként vigyázni a SZÉP Kártyákra. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság mai közleménye szerint egy tatabányai asszony elcsente a kollégája Széchenyi Pihenőkártyáját. A 36 éves nő még tavaly decemberben találta meg a munkatársa kártyáját az irodájukban és ahelyett, hogy visszaadta volna, inkább költekezni kezdett. A rendőrök szerint többek között fürdő- és szauna bérletet is vásárolt a kártyával. Az eredeti tulajdonos egyébként csak egy hónappal később vette észre a kártyája eltűnését, és amikor látta, hogy nincs meg a pénze, rendőrségi feljelentést tett. A nyomozók így akadtak a kolléganő nyomára, aki a bíróság döntéséig szabadlábon védekezhet.