• Hétköznaponként időpont kérése és beutaló nélkül is felkereshető a gyógyfürdő szakorvosa.

  • A medencefürdő mellett számos gyógykezelés is elérhető a fürdőben.

A Harkányi Gyógyfürdőben társadalombiztosítási támogatással többféle fürdőgyógyászati kezelés is igénybe vehető. A medencefürdő és a gyógyvizes kádfürdő mellett ezek közé tartozik az iszapkezelés, a szénsavas kádfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a tangentor kezelés (más néven vízalatti vízsugármasszázs), valamint a csoportos vízalatti gyógytorna.

Az esetek többségében a betegek nem egyenként veszik igénybe ezeket a kezeléseket, hanem az úgynevezett komplex fürdőgyógyászati ellátás keretén belül. Azt pedig a szakorvos dönti el, hogy a komplex kezelés konkrétan mit foglal magában.

Ezeket a kezeléseket felírhatja reumatológus, fizioterápiás, mozgásszervi rehabilitációs, ortopéd, illetve traumatológus szakorvos. A betegeknek azonban talán kényelmesebb felkeresni a Harkányi Gyógyfürdő szakorvosát, aki hétköznaponként 9 és 15 óra között rendel a fürdőben, előjegyzésre pedig nincsen szükség.

Harkányi Gyógyfürdő télenA komplex kezelés évente két alkalommal vehető igénybe. Magában foglal egy egész napra érvényes fürdőbelépőt, a korábban említett kezelésfajták (iszapkezelés, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, tangentor, víz alatti gyógytorna) közül kettőt. Továbbá egy száraz gyógytornát, vagy valamelyik elektroterápiás kezelést. Érdemes figyelni a fürdő honlapját, mert rendszeresen hirdetnek akciókat a komplex kezelésre.