Ahogy múlt héten írtuk, augusztus elejétől chartergépek fognak járni Moszkva és Debrecen között. A repülőkkel érkezők Hajdúszoboszló felé veszik az irányt, hogy ott gyógykezeléseken vegyenek részt. A Turizmus.com kiderítette, hogy egész pontosan kik és hova érkeznek. A repülőkkel orosz gyerekek jönnek a szüleikkel, az első gép jövő héten csütörtökön érkezik a hajdúsági megyeszékhelyre. Mint kiderült a beteg gyerekeket a hajdúszoboszlói Thermal Hotel Victoriában fogják kezelni.

A Turizmus.com írása szerint már az év eleje óta folytak az egyeztetések a szálloda és az orosz partnere között egy légi járat elindításáról. A két hetes kúrára érkező gyerekeknek fakultatív programokat is szervez a hotel, így meglátogatják majd Budapestet és az osztrák fővárost is. Ősszel is érkeznek csoportok, nekik külön tanulószobát biztosítanak, hogy a gyógykezelésük alatt se maradjanak le a tananyaggal.

Az említett hotelnek egyébként saját termálvizes medencéi vannak és gyógyászati kezelések is elérhetők a szálláshelyen, így a gyerekeknek a kúra miatt külön nem kell utazgatniuk. A szoboszlói gyógyvíz elsősorban ízületi gyulladások, degeneratív ízületi- és gerincelváltozások és különféle bőrbetegségek kezelésénél hatékony. Vélhetően az érkező gyerekek is ezekkel a betegségekkel küszködnek.

A Thermal Hotel Victoria egyébként egy éves szünet után idén év elején nyílt meg újra, miután a Viktória Szálloda Kft. vette át a működtetését. A hotelben elérhető gyógykezelések biztosításáról a Hungarospa Zrt.-vel kötöttek megállapodást.