Kíméletesebb mint a kézi masszázs és a víz alatti sugármasszázs. A mesterséges örvénylésnek fájdalomcsillapító és lazító hatása van.

A neve alapján akár egy Balaton-felvidéki település is lehetne, valójában azonban egy speciális gyógykezelésről van szó. Az örvényfürdő számos hazai gyógyfürdőben és szállodában elérhető szolgáltatás, amit orvosi kádban (képünkön) végeznek. Az örvénylő hatást a víz és a levegő váltakozó erősségű befúvásával érik el. Az örvényfürdő esetén általában 15-20 perc a javasolt kezelési idő.

örvényfürdő

Ideális esetben gyógyvízzel történik a kezelés, aminek elsősorban fájdalomcsillapító és keringésjavító hatása van. Ezen felül ellazítja az izmokat és javítja a közérzetet is. Sok esetben nem önmagában használják az örvényfürdőt, hanem pezsgőfürdővel kombinálva, sőt olykor ezt még valamilyen masszázsfunkcióval is kiegészítik. Flancosabb helyeken aromaterápiás olajokat is töltenek a fürdővízbe a jobb ellazulás érdekében. Az örvényfürdő a kézi masszázsokhoz és víz alatti sugármasszázshoz képest gyengédebb, kíméletesebb kezelési módnak számít. Az ilyen jellegű kezelések szakorvosi felügyeletet nem igényelnek.

Mennyibe kerül az örvényfürdő?

Az örvényfürdős kezeléseknél egyes helyeken választani kell, hogy valaki a karjait, vagy inkább a lábait kezeltetné. Így van ez például a hévízi Szent András Reumakórházban, ahol egy kezelés (kéz, vagy láb) 2300 forintba kerül. Sárváron az ötcsillagos Spirit Hotelben 20 percnyi örvényfürdőzés 5100 forint, igaz nekik egy meglehetősen modern gépük van, amivel a nyaki, vagy a hasi tájékot extra vízmasszázskezelést végezhetnek. Zalakaroson a Karos Spában Hydroxeur néven néven érhető el a gyógyszolgáltatás, ami náluk 3900 forintba kerül. Aki esetleg annyira rákapna az örvényfürdőzés ízére, hogy otthonra is szeretne egyet, az akár vásárolhat is, az ilyen kezelésekhez alkalmas orvosi kád jelenleg 550-600 ezer forint körüli áron kapható.