• A legkülönfélébb mozgásszervi problémák, de még egyes bőrbetegségek esetén is hatékonyak lehetnek a Cserkeszőlőn elérhető gyógykúrák.

  • A társadalombiztosítás által támogatott kezeléseket igénybe vevők számára kedvezményes szálláscsomagot is kínálnak.

Krónikus degeneratív gerinc- és ízületi betegségek, csontritkulás, ortopédiai műtétek és balesetek utáni rehabilitáció, pikkelysömör, egyes nőgyógyászati és légúti megbetegedések… Hosszan lehet sorolni azokat a panaszokat, amelyek kezelésére alkalmas a cserkeszőlői gyógyvíz.

A Budapesttől 130 kilométerre található, Jász-Nagykun-Szolnok megyei üdülőhely fürdőjének egyik erőssége a gyógyászati kínálat. A termálfürdő gyógyászati központjában reumatológiai, ortopédiai és bőrgyógyászati szakrendelés működik, s itt minden olyan gyógykezelés elérhető, amit a társadalombiztosítás támogat.

Ezek közé tartozik a medencefürdő, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas kádfürdő, a gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, valamint a víz alatti csoportos gyógytorna. Sőt, mindezek mellett lézer-, fény- és elektroterápiás kezelések, gyógytorna és többféle masszázs is a vendégek rendelkezésére áll a cserkeszőlői gyógyfürdőben.

Cserkeszőlői fürdő gyógytornaA gyógyvizes fürdőzés és a különféle kezelések párosítása jelentősen növeli egy-egy kúra hatékonyságát. Azonban az orvosi konzultáció elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki a számára megfelelő kezeléseket kapja. A társadalombiztosítás által támogatott kúrák igénybevételére évente kétszer 15 alkalommal van lehetőség. Érdemes ezeket a kezeléseket egyhuzamban, megszakítás nélkül végigcsinálni.

Ilyen esetben viszont azoknak, akik távolabb laknak Cserkeszőlőtől, gondoskodniuk kell a szállásról is. Amennyiben nem csak egy-két éjszakás tartózkodással számolunk, akkor ez nem mindig olcsó mulatság.

Szerencsére egyes szálláshelyek kifejezetten a gyógykúrára érkezők számára is összeállítottak csomagajánlatot. Ezek közé tartozik a cserkeszőlői fürdővel pont szemben található Solaris Apartman & Resort.

Solaris Cserkeszőlő apartmanA színvonalas apartmanház egyik ajánlatát kizárólag azok vehetik igénybe, akik háziorvosi beutalóval érkeznek Cserkeszőlőre és legalább 6 napot, maximum 15 napot töltenek el az üdülőhelyen.

A Solaris Apartman & Resort csomagja magában foglalja a szállás díját, a fürdőköntös bekészítését, az ingyenes Wifit, továbbá az apartmanház zárt parkolójának a használatát. Mindennek a díja fejenként és éjszakánként 4900 forint.

Ezen felül fizetendő – a gyógyfürdőben – a kezelések díja. Ez napi 3 gyógykezelést és fürdőbelépőt tartalmaz, az ára pedig jelenleg napi 1100 forint.

Solaris Cserkeszőlő apartmanA Solaris Apartman & Resortban egyébként akár privát kádfürdőt is igénybe vehetünk, hiszen az apartmanok fürdőszobáiban a cserkeszőlői termálvíz is elérhető. Ritkaságnak számít, hogy egy szálláshely ilyen szolgáltatást is kínáljon.

Fontos tudnivaló, hogy Cserkeszőlőn a tb-támogatott gyógykezelések akár hétvégén is felvehetők, viszont az orvosi vizsgálatra csak hétköznapokon* van lehetőség. Ezért az érkezés idejét ehhez kell igazítani (magyarán ne szombati érkezéssel számoljanak).

Solaris Cserkeszőlő apartman

* A gyógyfürdő reumatológus szakorvosa hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken rendel. Az ortopéd szakorvos hétfőnként, a bőrgyógyász szakorvos pedig szerdánként és péntekenként rendel.