A hévízi gyógyvíz ivókúra formájában egyes emésztőrendszeri panaszok, a gyomorsav alul- vagy túlműködése, de még légúti hurutok esetén is hatékony lehet. Két nyilvános ivókút is található az üdülőhelyen, de egyes szállodákban is elérhető a gyógyvíz.

A termálvizeink egy jelentős része nem csak a benne való fürdéskor, hanem belsőleg, ivókúra formájában is hatásos lehet. A teljesség igénye nélkül alkalmas ivókúrához a bükfürdői, a bükkszéki, a harkányi és az igali gyógyvíz, s ebbe a sorba tartozik a hévízi víz is. A Tófürdőjéről ismert település kénes, jódos, radonos gyógyvize értágító, fájdalomcsillapító hatású, alkalmas a bélműködés és a gyomorsav-termelődés serkentésére, de túlzott gyomorsav-termelődéskor ugyanúgy hatásos. Továbbá hasznos lehet egyes gyomor- és bélrendszeri panaszoknál, székrekedés esetén, aranyérnél, krónikus epebántalmakkor, a vesekőképződés megelőzésére, de még a makacs légúti hurutok gyógyulását is elősegíti. Néhány esetben azonban ellenjavallt a fogyasztása: akut bélgyulladás, heveny epeút- és májgyulladás, fokozott pajzsmirigyműködés esetén.

A gyógyvíz fogyasztásánál azt kell figyelembe venni, hogy naponta maximum 15 milliliter iható testsúly-kilogrammonként, azaz egy 70 kilogrammos embernél ez legfeljebb egy litert jelent. A víz kéntartalma miatt ezt a napi mennyiséget nem javasolt túllépni. A ivókúra ajánlott időtartama egy-két hét.

Sajnos a hévízi gyógyvizet nem érdemes palackozni, ugyanis az egyik fontos összetevője, a fájdalomcsillapító hatásért is felelős radon néhány nap alatt elbomlik. Jó hír viszont, hogy ingyenesen használható ivókutak működnek az üdülőhelyen. Az egyik a fedett fürdőben található, a másik pedig a Rózsakert étterem épületében.

Ezen felül a helyi szállodák egy részében is elérhető a gyógyvíz az ivókúrákhoz.