• Az orvosi gyógymasszázst nagyon szeretik a betegek.

  • A már kialakult mozgásszervi, reumatológiai panaszok mellett kedvezően hat a közérzetre is.

A társadalombiztosítás által is támogatott, a gyógyfürdőkben igénybe vehető kezelések közül az egyik legnépszerűbbnek a gyógymasszázs számít. Egészen pontosan az „orvosi gyógymasszázs” elnevezéssel találkozhatunk, amiben az „orvosi” kitétel nem azt jelenti, hogy maga a doktor végzi a masszázst. Ezzel pusztán arra utalnak, hogy orvos írja elő a kezelést valamilyen rehabilitációs céllal. Magát a masszázst természetesen szakképzett gyógymasszőr, vagy gyógytornász végzi.

A gyógymasszázst különféle mozgásszervi betegségek, reumatológiai panaszok esetén alkalmazzák, de része lehet a baleseteket és műtéteket követő utókezelésnek. Segíti az izomtónus visszanyerését a sérült, vagy beteg testrésznél, mozgékonyabbá teszi az izmokat, ízületeket.

Mindezek mellett a 15 percig tartó masszázs csökkenti a fáradtságérzetet, frissítő, általános közérzetjavító hatása is van. Ebből is következik, hogy a gyógymasszázs kedvezően hat a vegetatív idegrendszerre is.

orvosi gyógymasszázs gyógyfürdőAz orvosi masszázs nem alkalmazható a kezelendő területet érintő sérüléseknél és bőrbetegségeknél. Ezen felül lázas állapotokban, várandósság alatt, súlyos keringési zavaroknál, rosszindulatú daganatoknál és vérzékenységnél sem javasolják.

A szakorvosok szinte soha nem önmagában írják fel a gyógymasszázst, hanem egyéb kezelésekkel párosítják. Tipikusan ilyen lehet a csoportos vízi torna, a különféle elektroterápiás kezelések, illetve a gyógyvizes medencefürdő, azaz a masszázs egy komplex gyógykúra része.

Már csak ezért is érdemes a gyógymasszázst olyan gyógyfürdőben igénybe venni, ahol kedvező csomagajánlatokat kínálnak. Jó példa lehet erre a hajdúszoboszlói Hungarospa. A fürdőben dolgozó reumatológus szakorvosok beutaló és várólista nélkül fogadják a betegeket, s amennyiben indokoltnak látják, egyből fel is tudják írni a szükséges gyógykezeléseket.

A Hungarospa december végéig tartó akciójában a négy kezelést magában foglaló csomag esetén hétköznapokon napi 1300 forint, szombaton 1900 forint önrész fizetendő. Ehhez a gyógyfürdőbe szóló belépőt ajándékba adják.

Ezen felül a Hungarospában a harmadik kúrától kezdve már törzsvendégnek számítunk, ami 10 százalékos kedvezményt jelent a csomagok árából. A kezelési napokon egy gyógyteával, vagy Pávai ásványvízzel is kedveskednek a vendégnek. A kezelőlap 20 százalékos kedvezményt biztosít az Aqua-Palace élményfürdő belépőjegyeinek árából, továbbá a kezelési napokon ingyenesen látogatható az Árpád Uszoda. Azaz finoman szólva is igen versenyképes ajánlattal állt elő a Hungarospa.