• Az RTL Klub Egészségkalauz című műsorának legutóbbi adásában a Berekfürdői Termálfürdőt, valamint ott elérhető gyógykezeléseket mutatták be.

  • A cikk végén megnézheti a műsort.

Berekfürdő Jász-Nagykun-Szolnok megyében található. 1920-as években Pávai Vajna Ferenc talált termálvizet ezen a területen, amit a 70-es években minősítettek gyógyvízzé. A riportban Perge József, a fürdő ügyvezetője elmondta, hogy alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos gyógyvíz található Berekfürdőn.

A hidrogénkarbonátos vizek tipikusan a mozgásszervi, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedéseknél hatékonyak. A jódtartalom révén pedig a jódhiányos betegségek kezelésére alkalmas a berekfürdői termálvíz. A fürdő igazgatója szerint a víz aranybarna színét is a magas jódtartalma adja.

Berekfürdőn számos gyógykezelés elérhető, amiből néhányat a tévéműsorban is bemutattak. A vízsugármasszázst például egy gyógyvízzel feltöltött kádban végzik. Így egyszerre érvényesül a vízsugár izomlazító, valamint a termálvíz gyógyító hatása.

A vízben végzett gyógytorna különösen a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek jelenthet enyhülést. Szakorvosi javaslat esetén csonttörés és különböző traumatológiai sérülések után is alkalmazható a vízi torna. A fizioterápiás kezelések közül elérhető a gyógyfürdőben az úgynevezett ultrahangkezelés is. Ez fájdalomcsillapító, keringésfokozó, szöveti anyagcserét javító hatásáról ismert.

Berekfürdő gyógyfürdőÉrdemes megnézni a teljes videót.