• A 84 éves Oszkár bácsi sokáig csak pihenni, kikapcsolódni járt Hajdúszoboszlóra.

  • Később azonban az egészségügyi panaszain is sokat enyhítettek a fürdő gyógykezelései.

Ismét egy olyan történetről számolt be a hajdúszoboszlói Hungarospa, ami a fürdőkomplexumban elérhető gyógyvíz és gyógykúrák hatékonyságát mutatja. A 84. életévét taposó, Budapesten élő Dr. Szurovszky Oszkár immár 40 éve visszatérő vendége a hajdúszoboszlói fürdőnek.

A korábban a Külügyminisztériumban diplomataként dolgozó Oszkár bácsi hosszú éveken át leginkább kikapcsolódni járt az üdülőhelyre, egyik kedvenc időtöltése volt például a teniszezés. Azonban az 1991-es nyugdíjazását követően elkezdtek sokasodni az egészségügyi problémái.

Kisebb porckopás, vállízületi gyulladás, becsípődés, izomgörcsök okoztak számára egyre több fájdalmat, ezért arra gondolt, hogy kipróbálja a fürdőben elérhető gyógyászati szolgáltatásokat is. A reumatológus szakorvosok által felírt kezelések hatására a panaszai enyhültek, s azóta is minden tavasszal és ősszel egy-egy gyógykúrán vesz részt.

Hajdúszoboszló gyógymedenceA fürdő törzsvendége legutóbb gyógymasszázst, szénsavfürdőt, hidrogalván és szoft lézer kezeléseket kapott. Ezek közül egyébként a gyógymasszázs és a szoft lézer a kedvence, mert az érzése szerint ezek segítenek legtöbbet a vállízületi problémáin és az izomfájdalmain.
Dr. Szurovszky Oszkár teljes történetét ide kattintva olvashatja el.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben beutaló és várólista nélkül várják a reumatológus szakorvosok a betegeket, akiknek – indokolt esetben – egyből fel is írják a gyógyászati kezeléseket. Érdemes lehet egy ilyen gyógykúrát a strandszezonon kívüli időszakban megejteni, ugyanis október elseje óta a Hungarospában kedvezőbb áron vehetők igénybe a társadalombiztosítás által támogatott kezelések.

Hungarospa gyógyfürdőA napi négy kezelésből álló csomag hétköznapokon 1300 forintba, szombaton pedig 1900 forintba kerül. Aki szólóban, egy-egy kezelést venne igénybe, az is alacsonyabb árakkal találkozhat az utószezonban. Például az iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, vízsugár masszázs és víz alatti csoportos gyógytorna után fizetendő önrész 800 forint helyett 600 forintot tesz ki.

A visszatérő vendégek számára is kedveskedik a gyógyfürdő, ugyanis a Hungarospában igénybe vett harmadik gyógykúrától kezdődően a csomagárakból 10 százalékos kedvezményt adnak.